Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea și Fundația Globalworth lansează proiectul ,,Școala de Artă”

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea demarează împreună cu Fundația Globalworth, un amplu program educațional destinat copiilor din mediul rural argeșean, în perioada 15 Aprilie – 15 Iunie 2024.

Prin acest demers, Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea își propune să promoveze arta și educația prin artă în rândul tinerilor, într-un spațiu care să-i inspire, să le cultive potențialul artistic și abilitățile de comunicare prin ateliere gratuite de teatru, muzică, arte vizuale, scriere creativa și storytelling.

Cu sprijinul Fundației Globalworth, se va crea astfel contextul prin care aceștia să aibă acces la produse culturale de foarte bună calitate, fiind implicați direct într-un program complex de pregătire artistică alături de traineri și mentori experimentați – actori, antrenori de voce, scriitori și artiști vizuali.

Inițiativa aduce în atenția copiilor și părinților, domenii artistice de interes și oferă cadrul necesar pregătirii lor artistice, pentru a produce ulterior reacții în comunitățile din care fac parte. Prin participare, copiii și tinerii se vor putea autoanaliza și autoevalua în raport cu scara valorilor culturale. Credem cu tărie că educația prin artă este un mijloc natural de învățare în evoluția personală. Promovarea valorilor și a disciplinelor intelectuale este esențială pentru progresul emoțional și social.

„În calitate de parteneri în proiectul „Școala de Artă”, ne dorim să oferim tinerilor din județul Argeș posibilitatea de a se dezvolta cu ajutorul artei. Prin îmbinarea talentului cu excelența educațională, ne propunem să aprindem scânteia creativă în fiecare copil, încurajând nu doar expresia artistică, ci și sprijinindu-i în a deveni ambasadori culturali în comunitățile lor. Împreună, credem în impactul profund al educației către un viitor mai bun.” afirmă Georgiana Oltenescu, Director Marketing și Comunicare, Globalworth.

Beneficiarii direcți sunt 103 elevi și 20 de profesori din învățământul gimnazial al județului Argeș, care pe o perioadă de 2 luni vor participa gratuit la o serie de cursuri și ateliere din sfera artistică.

Programarea cursurilor se regăsește pe site-ul fundație: www.fundatiailfoveanu.ro

Cursurile se vor desfășura la sediul Fundației Culturale Ilfoveanu & Badea: Str. Armand Călinescu Nr. 2 , Pitești

Echipa de proiect “Școala de Artă”:

Iulia Dumitru și Constantin Cotimanis – actori

Anca Diana Giura – artist plastic

Magda Grigore – scriitor/profesor

Malvine Mocenco – restaurator

Ioana Ungureanu – profesor pian

Marius Balan – solist muzică ușoară

Magda Sandulescu – Coordonator Comunicare

Parteneri instituționali: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Argeş, Cotimanis Art Academy, Școala Gimnazială ,,Gheorghe I.I.C. Brătianu” Rătești, Școala Gimnazială Căteasca, Școala Gimnazială ,,Ion Iorgulescu”  Mihăești, Școala Gimnazială Mușătești.

Parteneri media locali: Universul Argeșean, GHERILA

Parteneri media nationali: Radio România Cultural, TVR Craiova, Curatorial.ro

(P)
Emisiuni Recente


Articole similare


Evenimentele săptămânii în Craiova

Luna martie a debutat cu numeroase evenimente pe care instituțiile de cultură din Craiova le-au pregătit pentru iubitorii de teatru, muzică, artă, cultură sau divertisment, iar […]