Cozile înregistrate luna trecută la centrele de vaccinare au dispărut. Numărul celor care aleg să se imunizeze zilnic la centrele din Olt s-a redus la jumătate comparativ cu cel înregistrat cu două săptămâni în urmă. Cele mai mici rate de vaccinare înregistrate în localitățile din Olt abia de depășesc 10% din populație. Ultimul loc la rata de imunizare este deținut în județ de comuna Izvoarele unde doar unul din zece cetățeni a ales să se imunizeze. Printre cei nevaccinați se află și primarul.
Locuitorii comunei Izvoarele din Olt fug de vaccinul anti-covid. Datele statistice arată că doar unul din 10 au ales să se imunizeze. Motivele invocate de cei nevaccinați sunt diverse: de la neîncrederea în vaccin până la lipsa timpului.
Nici angajații administrației locale nu par mai deschiși la imunizare. Doar câțiva dintre ei au ales să facă vaccinul anti-COVID. Printre ei nu se află și edilul care promite că se va imuniza în curând
Rata de vaccinare la nivelul județului Olt a depășit 35%, situându-se în media națională. La acest nivel s-a ajuns datorită unor localități mari în care aproape jumătate dintre cetățeni s-au vaccinat. La polul opus există însă destul de multe localități în care rata de imunizare abia de a depășit 10%.
La nivelul județului Olt sunt funcționale 21 de fluxuri de vaccinare în cadrul celor nouă centre de vaccinare care sunt deschise zilnic. Pentru creșterea ratei de vaccinare în mediul rural, acționează mai multe echipe mobile ce aparțin de centrele de vaccinare din Slatina și Caracal.