Manifestare unică în România, păstrată acum numai în județul Argeș. Iordănitul este un obicei străvechi care începe în Ajunul Bobotezei și se termină după Sfântul Ion. În zilele praznicului, iordănitorii merg la biserică și îi ridică pe brațe pe toți cei care ies de la Sfânta Liturghie, în timp ce preotul îi stropește cu busuiocul înmuiat în apă sfințită.
Balul Iordănitorilor de la Galeșu, Argeș a adus laolaltă sute de oameni de pe toată Valea Vâlsanului. După ce au străbătut tot satul și au colindat peste 100 de gospodării, flăcăii din ceata de iordănitori au invitat fetele la o horă,un bal tradițional cu care se încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.
Conform tradiției, cu banii strânși de la colindat, băieții plătesc lăutari, iar cu bucatele primite de la cei pe care i-au iordănit organizează Balul Iordanitorilor.
Tot flăcăii sunt cei care deschid balul, cu Hora Iordanitorilor, în care fetele nu intră decât la invitația băieților, iar asta nu se întâmplă decât după ce conducătorul horei își invită alături de el fata cu care e în vorbă. După ce se formează perechile, intră la joc și copiii, și adulții.
Pentru că Balurile Iordănitorilor sunt acum din ce în ce mai rare, participă oameni din mai multe sate, și tineri, și bătrâni, dornici să joace ca-n tinerețe.