Pentru cei care preferă ciorba de fasole oricărei alte ciorbe preparată acasă, avem azi o rețetă the best, știindu-se faptul că macedonenii sunt cei mai buni la gătit legume, în special fasole. O rețetă mai simplă decât cea românească dar mult mai gustoasă.
Ingrediente:
500 g fasole
200 g ciolan afumat
2 ceape mari
1 legatură mărar
2 legături de pătrunjel
O lingură untură de porc
2 ardei capia
1 linguriță boia dulce + o lingură faină de grâu.
Într-o oală încăpătoare, se pune fasolea la înmuiat în apă rece și se lasă peste noapte. Se schimba apa de câteva ori.
In ziua următoare, fasolea și afumătura mărunțită se pun la fiert cu sare și ceapa și ardeiul tăiate mărunt.
Când fasolea este fiartă, se face prăjeala. Într-o tigaie se pune untura iar când aceasta se topește, se adauga faină, se omogenizează, apoi se pune boiaua de ardei. Se amesteca și se mai lasă 1 min pe foc, apoi se pune în oală peste fasole. După câteva clocote se pune mărarul și pătrunjelul.
Poftă bună!