Zeci de oameni au ajuns la spitalele din Olt din cauza căpușelor. Din fericire, niciunul nu a suferit complicații. Medicii îi sfătuiesc pe olteni să ia o serie de măsuri pentru a evita mușcătura de căpușă, iar dacă totuși scad victime insectei să se adreseze cabinetelor medicale pentru a o extrage corect.
Vremea frumoasă din această primăvară i-a scos spe mulți olteni împreună cu copiii sau animalele de companie, în natură, la iarbă verde. Pentru a nu cădea victime căpușelor, ei ia o serie de măsuri de precauție și știu ce să facă dacă sunt mușcați de insectă.
În ciuda măsurilor luate, zeci de olteni au ajuns la spitalele din județ pentru a li se extrage căpușele. Medicii susțin că numărul victimelor inamicului din iarbă este, în acest an, mai mare decât în trecut din cauza vremii mult mai calde din această primăvară. Din fericire, niciuna dintre victimele căpușelor nu a suferit complicații.
Specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să ia, atât pentru ei, cât și pentru copii sau animalele de companie, o serie de măsuri pentru a evita mușcăturile de căpuse.
Medicii ne sfătuiesc să nu încercăm să îndepărtăm singuri insecta, întrucât pot rămâne resturi în piele, iar bacteria pe care o poate avea căpușa ajunge imediat în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos. Cea mai cunoscută boală provocat de mușcătura de căpușă este boala Lyme, cunoscută şi sub numele de „boala cu 1000 de feţe”.