Patru studente de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova se aflau în Turcia, în localitatea Adana, cu burse Erasmus în momentul producerii celor două cutremure devastatoare. Tinerele au trăit momente de groază și panică, dar, chiar și așa, primul lor gând a fost să ofere ajutor celor în nevoie și să-și anunțe familiile că sunt bine. Acum, în Turcia a mai rămas doar o studentă, celelalte trei s-au întors acasă, fiindcă programul de studii s-a încheiat. Vă avertizăm că urmează imagini și informații cu impact emoțional.
Elena este studentă în anul 5 la Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova și era plecată din luna septembrie cu bursă Erasmus la Universitatea Ciucurova din Adana, Turcia. Tânăra a descris momentele de panică prin care au trecut ea și colegii ei în timpul cutremurului.
Deși tânăra ar putea să se întoarcă în țară, spune că datoria ei este să rămână să ajute și să facă voluntariat, alături de alți studenți români. Este prea multă suferință și orice ajutor este binevenit.
Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova are un parteneriat Erasmus cu Universitatea Ciucurova din Adana, Turcia, de mai bine de două decenii. Anul acesta academic, patru studenti au beneficiat de acest parteneriat. Primul gand al conducerii Universitatii din Craiova la aflarea vestii despre cutremurul din Turcia s-a indreptat catre studentii aflati acolo.
MAE reamintește faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.