Marin Sorescu s-a născut la 29 februarie 1936, la Bulzeşti, judeţul Dolj. Oamenii de cultură din Dolj au vrut să marcheze acest lucru și au organizat un simpozion literar-muzical.
Mai multe personalități din viața culturală a Craiovei s-au reunit la Muzeul Cărții și Exilului Românesc, pentru a desfășura un simpozion literar-muzical dedicat lui Marin Sorescu, sub genericul Craiova văzută din care e cel mai frumos oraș. Tudor Gheorghe, Emil Boroghină, Marian Barbu, Ion Jianu, Dan Lupescu, Tudor Nedelcea și mulți alții au încercat să recupereze amintiri care să pună în valoare personalitatea lui Marin Sorescu.
Cu ocazia simpozionului dedicat lui Marin Sorescu, s-au lansat și volumele Marin Sorescu în patru continente, de Ada Stuparu, Ferestre de lumină de Beatrice Sorescu și Dincolo de normalitate de Nicolae Bălașa. De asemenea, revista Mozaicul vine cu un număr dedicat inetgral marelui dramaturg.
Marin Sorescu a fost tradus în 20 de țări și rămâne unul dintre cei mai cunoscuți scriitori și dramaturgi români pe plan internațional. Membru al academiei Române, Sorescu a ocupat funcția de ministru al culturii, între anii 1993-1995, în cabinetul Nicolae Văcăroiu.