Conacul Barbu Drugă, din localitatea Cetate, aflat pe malul Dunării este caracterizat de stilul Art Deco, având o puternică amprentă a vilelor meditareneene, fenomen unic în România. După decenii de abandon, conacul a început să prindă viață în fiecare vară, când Joana Grevers, moștenitoarea domeniului, acordă rezidențe artiștilor plastici din Țară și din străinătate. Câtă magie ascunde acest loc, dar și câtă tristețe a trecut peste zidurile conacului, descoperim împreună în material. Joana Grevers, moștenitoarea care administrează în prezent domeniul Barbu Drugă, a revenit în țară după 30 de ani și a văzut conacul pentru prima dată în 2004. Organizează aici anual rezidențe pentru artiști plastici din țară și din străinătate. Tot locul are farmec, de la moara cu tot aerul ei de arhitectură nostalgică până la hambarul de 1000 de metri pătrați, în care se păstrau grânele pentru export, la ghețăria în paragină. Ioana Grevers a reinventat o dependință și a transformat-o în capelă, a plantat un mic lan de lavandă și și-a adus bucătăreasa din Italia, ca să le pregătească artiștilor paste cu lămâie. Mai multe despre acest loc fermecător, dar și despre felul cum au trecut zilele și nopțile peste locul acela de lângă Dunăre, peste conac, peste moara din vecinătate, în Acasa, la tara.
Ne întoarcem în Gorj, la Peștișani, unde Adriana, profesoară de arte plastice a făcut o alegere după multe nopți nedormite: aceea de a se întoarce Acasă, la Țară. Haideți să vedem cum se încăpățânează Adriana să restaureze o căsuță în stil tradițional și să-și crească copilul pe rit vechi, în mijlocul naturii.
Cu răbdare și curaj. Așa a început acum 20 de ani afacerea familiei Iancu, din Dăbuleni. S-a dospit ca o pâine caldă proasapăt ieșită din țăst și de la un hectar cultivat au ajuns la 24 de hectare. Cum poți răzbi pe cont propriu în România și cum verticalitatea și pasiunea conduc către success, urmărim în cele ce urmează.