O familie din Gorj a pariat pe o afacere mai puțin obișnuită. Cultivă castraveți amari, care sunt mult mai sănătoși. Ciudata plantă este considerată și tratament pentru cei bolnavi de diabet. Și asta pentru că odată consumată reglează glicemia.
Originar din Nepal, castravetele amar a devenit popular pe plaiurile noastre. Soţii Calotă au început să cultive acest tip de castravete de 5 ani într-o localitate din apropierea municipiului Târgu Jiu. Totul a început după ce un membru din familie a fost diagnosticat cu diabet.
Legumicultorul s-a gândit că şi alţi bolnavi de diabet ar putea consuma castravete amar şi a făcut o afacere din asta.
Cultura este greu de întreținut, dar merită, susțin atât legumicultori. Castraveţii amari sunt livraţi în toată ţara, atât cruzi, dar şi transformaţi în pudră sau în nectar de castravete amar.
Un kilogram de castraveți amari costă 20 de lei. Ei pot fi consumați cruzi, în fresh-uri de legume sau în ceaiuri.