COVID-19: Noi restricții în Cehia

În Cehia sunt luate noi măsuri restrictive pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus: cel mult 20 de persoane pot participa la evenimentele culturale și religioase în aer liber iar școlile și facultățile fac cursuri online.

După ce a fost model de urmat în lupta împotriva coronavirusului, Cehia se îndreaptă cu paşi repezi către o nouă izolare. În urmă cu câteva luni, Cehia a avut măsuri de relaxare considerate un succes la nivel european.

Însă în prezent, autorităţile sunt îngrijorate. Vineri, 9 octombrie, au fost 8.618 noi infecţii raportate.

Restricţiile au început să apară: barurile se închid la 8 seara, iar restaurantele permit doar 4 oameni la masă.

Sursa: stiri.tvr.ro

Etichete: , ,



Emisiuni Recente


Articole similare


Rețeta de joi: Salată de murături la borcan

Un preparat de inspirație ungurească. În Ardeal se numește ciolomadă din maghiarul csalamade. Ideal lângă friptura și cârnații de porc în zilele reci de iarnă. Ingrediente: 200 g varza alba 100 g castraveti 100 g ardei rosii si galbeni 100 g morcov 100 g gogonele 100 g ceapa alba si rosie Piper boabe si macinat […]

România în bucate- #țăstShow oltenesc în Băilești

Din Băileștiul lui nea Mărin vă poftim la masă! Nu ratați o ediție realizată de echipa de la TVR Craiova, cu arome apetisante, prieteni! Ghidul emisiunii este nepotul lui Sucă, Iliuță, care ne oferă documentul obligatoriu la intrarea în oraș, pasaportul de Băilești- Zaibărul- valută forte. Nu lipsesc preparatele delicioase gătite după rețete specifice locului, […]

Casa și grădina: Floarea miresei

Specia despre care aflăm mai multe de această dată, înflorește în iunie-august, are numeroase flori, mici, de 1-2 cm., simple sau involte, este o plantă anuală, foarte ramificată: Floarea miresei. Detaliile ni le oferă domnul profesor biolog MARIAN NIȚĂ. Denumirea științifică: Gypsophila élegans M. B. Denumirea populară: Floarea miresei Familia: Caryophyllaceae Etimologie: Numele genului provine […]

SE ÎNCHIDE TRANSALPINA

A nins, noaptea trecută, pe cel mai înalt drum din România. Pe Transalpina, s-a depus deja un strat subțire de zăpadă. La cota 2.000, a căzut prima ninsoare serioasă din acest sezon. Cei care vor să urce pe Drumul Regelui mai au doar câteva zile la dispoziție. De marți, șoseaua spectaculoasă va fi închisă până […]

Rețeta de joi: Ostropel de pui

O rețetă de sezon, neaoș românească, simplă și de mare efect. Ingrediente: 1 kg bucăți de pui cu os și piele 2 cepe medii, tocate 3 căței de usturoi, zdrobiți 2 linguri de ulei 150 ml supă de pui 300 de grame de roșii pasate (din conservă sau proaspete, cărnoase și bine coapte) 1 legătură […]

România în bucate- #tăstShow oltenesc la Cernătești

Un #tastShow de neuitat, realizat împreună cu gazda noastră minunată, tânărul interpret de muzică populară, care în curând împlinește 7 ani de la debutul artistic, Liviu Olteanu. Ce am avut în meniu? Rețete delicioase, desigur, pregătite așa cum le găteau bunicii, descoperim împreună în emisiune. Așadar: ciorbă de cocoș; boboacă pe jar; pâine în țest; […]