Rețeta de joi: Ciorbă de vită (rețetă veche)

Un preparat foarte gustos care se pregătea la nunțile de odinioară cu mare succes. Se gătea “din mult”, în ceaune mari și se servea fierbinte cu ardei iuți (țâri) copți în spuză.

 

Ingrediente:
1 kg carne de vită cu os (cam 750-800 g să fie carne macră)
1 ceapă mare (cam 200 g)
2 morcovi
1 ardei gras mare
Pătrunjel sau păstârnac rădăcină – 1 buc
O rădăcină de țelină – 200 g
Fasole verde 150 g
Mazăre 100 g
2 cartofi potriviți
3-4 roșii proaspete sau 400 g roșii în bulion
sare
Leuștean
Pătrunjel verde
Mărar
Oțet pentru acrit
100 ml ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Se curăță și se toacă legumele. Intr-o oală încăpătoare se pune carnea de vită la fiert și se spumuiește mai apoi foarte bine.


Se călește ceapa și morcovul într-o tigaie până când acestea își schimbă culoarea și se pun în oală în momentul când carnea este aproape fiartă.

Se adaugă și restul de legume. Spre final se pun roșiile decojite și mărunțite, apoi, la final se acrește cu oțet, după gust. La final se toacă pătrunjel, mărar și leuștean și se presară in farfurie.

Poftă bună!

Etichete: ,


Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. A început în presa scrisă, iar la TVR Craiova este angajat de 12 ani. A debutat în televiziune ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare


Rețeta de joi: Mâncărică de ficăței cu ceapă

Ingrediente: 500 g ficăței de pasăre 3-4 cepe 1 ardei gras 1-2 roșii 3-4 căței de usturoi 50 ml ulei condimente, după preferință 1 legatură de patrunjel Mod de preparare: Cureţi ficăţeii de pieliţe, îi speli şi îi ştergi cu un şervet absorbant, încingi ulei într-o tigaie şi pui ficăţeii de pasăre la prăjit. In […]

Rețeta de joi: Ciorbă de varză cu afumătură

Ingrediente: 1 kg de varză albă (o căpăţână de varză de mărime potrivită şi nu prea îndesată), 1 kg de carne afumată cu os (ciolan, picioare), 1 lingură untură de porc 1 ceapă, 1-2 ardei uscați(raci), 2 ardei graşi, de preferinţă roşii, 1 linguriţă de boia de ardei dulce sare şi piper după gust, o […]

România în bucate-#țăstShow oltenesc în Piscu Vechi

Pentru preparatele din această ediție am mers într-o localitate din Piscu Vechi, Dolj și cu ajutorul gazdelor noastre, am gătit niște rețete delicioase, specifice plaiurilor oltenești, bineînțeles. În meniu: 🍗ciorbă de varză cu rață; 🧂pește fript cu mămăliguță și mujdei; 🌶ardei cu brânză pe jar. O ediție de colecție, de urmărit! Pentru mai multe rețete […]

România în bucate- #tăstShow oltenesc în Ponoare

Plecarăm într-o altă zonă minunată din Oltenia, Ponoarele din județul Mehedinți și realizarăm încă o ediție cu mâncăruri oltenești delicioase. În meniu: -ciorbă cu ceapă verde cu brânză -tocăniță de porc la ceaun; -turtă de mălai în țest. Preparatele delicioase din această ediție au fost realizate la Conacu’ Boierului din Ponoarele, cu ajutorul bucătarului Petre, […]

Rețeta de joi: Ciorbă de fasole, variantă macedoneană

Pentru cei care preferă ciorba de fasole oricărei alte ciorbe preparată acasă, avem azi o rețetă the best, știindu-se faptul că macedonenii sunt cei mai buni la gătit legume, în special fasole. O rețetă mai simplă decât cea românească dar mult mai gustoasă. Ingrediente: 500 g fasole 200 g ciolan afumat 2 ceape mari 1 […]

Regiunea în obiectiv – 28.10.2020

Vă invităm astăzi, de la ora 18.30, la „Regiunea în Obiectiv „, să vorbim despre  proiectul “Tineri voluntari, în comunitate” , împreună cu Rodica Fota,  preşedinte Asociaţia Good Education. Apoi, Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt IȘJ Dolj, ne explică cum se desfășoară școala online la nivelul județului. La final, Nicu Certan, președinte  Asociaţia Studenţilor Basarabeni […]