Când spui Oltenia te gândești la prazul și zaibărul de Băilești, pepenele de Dăbuleni sau brânza de Novaci. De câțiva ani, la Dăbuleni, lubenița concurează cu măslinul, kiwi, kaki, arahidele și cartoful dulce, la Rojiște se cultivă orez și la Svinița smochin.
Covoarele oltenești de la Tismana s-au reinventat, păstrând aceleași standarde iar ceramica de Horezu continuă să valorifice tradiționalul și meșteșugul popular.
Urmărește seria reportajelor 100% oltenesc la TVR Craiova și descoperă cum au reușit producătorii locali să se reinventeze.
#100% oltenesc, o campanie TVR Craiova
Emisiuni Recente
Articole similare
Actual regional – 15.01.2025
🎤Creștere spectaculoasă și un număr record de vizitatori s-au înregistrat anul trecut la muzeele din subordinea Consiliului Județean Dolj. Peste 127.000 de vizitatori au trecut pragul […]
Prim plan obiectiv – 15.01.2025
🎤De Ziua Culturii Naționale, vă așteptăm, în direct la TVR Craiova, de la ora 16.00, cu invitați deosebiți: prof. Mihaela Albu – scriitoare, de la Colegiul […]
Forum economic – 14.01.2025
2025 a început cu o creștere a salariului minim pe economie, dar și cu incertitudini în multe sectoare economice. Cum putem face față provocărilor acestui an? […]
Prim plan obiectiv – 13.01.2025
Aflăm care este prognoza meteo în Oltenia la începutul anului 2025 de la dr. Ion Marinică – meteorolog. În partea a doua a ediției, SILVIU OBEANU […]
Toți Împreună – 12.01.2025
În ediția de astăzi a emisiunii “Toți Împreună”, începând cu ora 19.30, în premieră, timp de 55 de minute, vom afla cum au descoperit elevii Colegiului […]