„Dezleganie. Ritualul – spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși”, luni, 19 februarie 2024, la Muzeul de Artă Craiova

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Muzeul Cărții și Exilului Românesc organizează luni, 19 februarie 2024, la Muzeul de Artă, începând cu ora 19.00, evenimentul „Dezleganie. Ritualul – spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși.

Spectacolul, care face parte din programul celei de-a doua ediții a „Zilelor Constatantin Brâncuși”, este susținut de violonistul Sergiu CORBU Boldor și are o durată de 50 de minute, timp în care vioara, cavalul și textul construiesc o sculptură a sufletului. Structura spectacolului are la bază ceea ce Constantin Brâncuși numea: „Arta nu este decât un început continuu”.

„Dezleganie. Ritualul” este un one man show sonor, susținut de violonistul Sergiu CORBU Boldor, construit pe structura ansamblului sculptural al lui Constantin Brâncuși: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana fără sfârșit.

Proiectul „Dezleganie. Ritualul – spectacol sonor dedicat lui Constantin Brâncuși” a luat naștere în 2020 și a ajuns la peste 100 de reprezentații.

„Turneu dedicat lui Constantin Brâncuși” este un proiect independent al proiectului CORBU. Perioada aleasă pentru desfășurarea turneului marchează istoric încadrarea în timp a vieții și a morții lui Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876 – d. 16 martie 1957), iar simbolic „Începutul Lumii” (1924), titlu pe care îl poartă una dintre lucrările sculptorului. Turneul va cuprinde 3 părți și se va desfășura în lunile februarie – aprilie în mai multe orașe din țara noastră.

Biroul de presă al Muzeului Cărții și Exilului Românesc
Emisiuni Recente


Articole similare