Rețeta de joi: Conopidă gratinată cu sos

O rețetă de toamnă, ușoară și cu arome de sezon.

Ingrediente:

1 conopidă mică
caşcaval
nucşoară

Pentru sos:
1/2 pachet unt
3 linguri de făină
300 ml lapte
200 g telemea de vacă
1 legătură de ceapă verde
sare
piper

Mod de preparare:
Speli conopida, o rupi în bucheţele şi o fierbi puţin în apă cu sare şi o laşi la scurs.

Pentru sos, pe foc mic, topeşti untul, apoi adaugi fă­ina, laptele, amestecând con­stant. După ce se îngroaşă, razi brânza, pui sare şi piper, după gust, şi omogenizezi compoziţia, lăsând-o câteva minute la foc mic.

La final, încorporezi şi ceapa verde tocată.
Intr-un vas termorezistent, tapetat, pui conopida iar peste ea torni sosul şi razi caşcavalul, după gust.

Dai totul la cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte.
La servire, poţi presăra nucşoară.

 

Poftă mare!

Etichete:


Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. A început în presa scrisă, iar la TVR Craiova este angajat de 12 ani. A debutat în televiziune ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare


Regiunea în obiectiv – 25.01.2021

La „Regiunea în Obiectiv”, de la 18.30, la TVR Craiova, este alături de noi prof. univ. dr. Leonardo Geo Mănescu – director INCESA-UCV, si ne vorbește despre finalizarea proiectului „Antreprenoriat  pentru o viață activă / 37 de întreprinderi /  96 de locuri de muncă”. Apoi, răsfoim revista de cultură ,,Scorpion” împreună cu Valeru Ciurea – […]

România în bucate – Țăst Show cu Saramură de pui rudărească

Dacă e sâmbătă, e Țăst Show la emisiunea Romania în bucate, de la ora 11.00, cu Doru Ciolacu și gazde deosebite din Oltenia, care ne prezintă găteli delicioase!🎤 În meniu: 🍎 ciorbă de roșii la ceaun; 🍗saramură de pui rudărească; 🥖pâine în țest. Vizionare plăcută!

Regiunea în obiectiv – 19.01.2021

Astăzi, la ,,Regiunea în Obiectiv”, în direct la ora 16.00 pe TVR3 și de la 18.30 la TVR Craiova, Vlad Drăgulescu, director artistic al Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu” Craiova, ne vorbeşte despre maratonul teatral HEKTOMERON – 100 de zile/100 de poveşti /100 de ţări. Apoi, aflăm detalii despre cum se desfăşoară în judeţul Dolj a […]

România în bucate – Țăst Show la Novaci

Echipa de la TVR Craiova împreună cu Doru Ciolacu și gazdele noastre minunate, Magerie Gabi și Marioara Babu, au pregătit în ediția de astăzi un #tastShow delicios: tocană de coadă de bou, păpăraie de hribi și bulz. Vă așteptăm!🥖🧂👩‍🍳

România în bucate-#țăstShow oltenesc în Brabova, Dolj

O ediție specială a unui #țăstShow realizat de echipa TVR Craiova, în comuna Brabova, din județul Dolj. În meniu, așa cum v-am obișnuit, rețete specifice zonei, pregătite cu ingrediente naturale, savuroase, din grădină. Începem cu o gură de țuică de prună, servită din trochiță (în imagini veți observa și recipientul din care se toarnă băutura […]