Lumea de aproape – Brâncuși

În comuna Peștișani, pe meleagurile natale ale lui Brâncuși, meșterul popular Dan Ciuncanu realizează costume populare. Folosind tehnicile bunicilor,încearcă să ducă mai departe istoria acestor locuri.
La o aruncătură de băț de Hobița, locul în care s-a născut marele sculptor, Maria Banța se pregătește să întâmpine turiști în complexul agroturistic pe care l-a deschis de curând.

În comuna alăturată, Runcu, afacerile pensiunilor și restaurantelor din zonă deja prosperă. În vacanța de Sfânta Maria, de exemplu, Mihai Cotoi, proprietarul unui complex de pensiuni-restaurant de aici, nu a făcut față cererilor din partea turiștilor.

Cei trei antreprenori speră că, odată cu includerea Ansablului Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu în patrimoniul UNESCO, localitățile și afacerile lor să ajungă pe harta turistică internațională.

Ce fac autoritățile din Oltenia pentru a dezvolta regiunea, aflați la „Lumea de aproape”.


Despre Lumea de aproape

O serie de reportaje despre comunitatea în care trăim, despre evenimentele și oamenii care aduc plus valoare, despre tradiții și obiceiuri. De luni până vineri, de […]


Luiza Paraschivu

Absoleventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității “Lucian Blaga” Sibiu, Luiza Paraschivu a intrat în echipa TVR Craiova în anul 2004. A realizat sute de […]


Emisiuni Recente


Articole similare