Rețeta de joi: Musaca vegetală

Ingrediente:

o vânătă

o ceapă

un ardei capia

două roșii coapte bine

2 căței de usturoi

50g de unt

o lingură rasă de făină

200ml lapte

parmezan ras.

Se taie vânata în rondele subțiri și se prăjesc în foarte puțin ulei, apoi se scot pe un vas. Se toacă ceapa și usturoiul și se călesc, apoi se adaugă ardeiul și roșiile.

Se lasă pe foc până se formează un sos mai gros. Între timp facem un sos bechamel: punem untul intr-o tigaie, când s-a topit adăugăm făina, incorporăm bine apoi punem laptele rece.

Amestecam cu o lingura sau cu un tel la foc mic până sosul se ingroașă. Sărăm și piperam după gust. Adăugăm o ligura de parmezan. Ungem un vas antiaderent cu puțin ulei de masline, așezăm rondelele de vinete, punem peste sosul roșu iar deasupra sosul bechamel.

Se mai presară puțin parmezan și se dă la cuptor 20 de minute, la 180 de grade. Se consumă, de preferință, rece.

Poftă mare!

Etichete:

Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare