Sursa: tncms.ro

21-22 iunie Ziua Hektomeron

Teatrul Național „Marin Sorescu” vă invită să participați la ceea ce este, probabil, cel mai lung și cel mai complex performance teatral din lume, Ziua Hektomeron/Hektomeron Day. Începe în seara zilei de luni, 21 iunie 2021, și va fi prezentat timp de 25 de ore pe scena sălii „Amza Pellea” a teatrului, într-un maraton artistic care se vrea o radiografie a lumii contemporane. Un manifest ca și un credo artistic – lumea este suma identităților și acțiunilor noastre.

Un proiect născut din dorința de a ieși dintre zidurile ridicate de virusul care a condamnat la recluziune forțată în întreaga lume. O idee originală aparținând lui Vlad Drăgulescu, directorul artistic al teatrului craiovean.

În realizarea acestui spectacol și a platformei Hektomeron (www.hektomeron.ro) vor fi implicați, până la final, peste 400 de artiști din 100 de țări. Pentru această reprezentație record, actorii teatrului nostru, alături de cei 100 de regizori, au creat în prima parte a proiectului (15 ianuarie-24 aprilie 2021) cele 100 de episoade din care este compus evenimentul. Timp de 100 de zile, aceștia au reușit să atragă atenția a sute de mii de oameni din peste 160 de țări.

Născut în contextul pandemic actual, proiectul Hektomeron are la bază Decameronul lui Giovanni Boccaccio, scris acum mai bine de 650 de ani, într-o perioadă asemănătoare cu cea a zilelor noastre. Astfel, dorim ca inițiativa noastră să fie un mesaj al solidarității și al unității, o bornă prin care marcăm aportul acestor artiști la edificarea acestui moment în istoria teatrală universală.

Evenimentul este susținut de Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și se bucură de patronajul International Theater Institute/UNESCO.

Sursa: tncms.ro
Emisiuni Recente


Articole similare