CRESC CAZURILE DE COVID

Aproape 2.000 de olteni au fost diagnosticați cu virusul Covid-19, de la începutul acestui an. Deși specialiștii susțin că noua tulpină este mai puțin agresivă, 22 de pacienți cu comorbidități au pierdut lupta pentru viață, din cauza virusului. În ultimele zile, numărul cazurilor s-a triplat, iar autoritățile se așteaptă ca în perioada următoare să se înregistreze o explozie a acestor cazuri. În aceste condiții, oamenii sunt sfătuiți să nu uite de măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS CoV-2.

În Olt, în primele zece zile ale acestei luni, numărul cazurilor de infectări cu COVID este de trei ori mai mare decât în aceeași perioadă a lunii anterioare.

Medicii susțin că noua tulpină este mult mai contagioasă decât precedentele. Din fericire, ea este mai puțin agresivă și, deocamdată, nu ridică probleme deosebite pacienților care nu au boli cronice. La Spitalul Judeațn de Urgență din Slatina, în acest moment, cazurile de infectări sunt gestionate la nivelul fiecărei secții.

Autoritățile se așteaptă ca în perioada următoare, pe fondul revenirii elevilor la școală, numărul de infectări să crească și recomandă din nou măsuri pentru prevenirea infectării cu SARS-Cov2. Acestea sunt direcționate în special spre școli, spitale și centrele de îngrijire și asistență socială.

Specialiștii Ministerului Sănătății susțin că suntem la începutul unui nou val de infectări, care a debutat în luna august. Potrivit cercetătorilor, noua variantă a Omicron, demunită „Pirola”, se face responsabilă de creșterea numărului de cazuri de Covid.
Emisiuni Recente


Articole similare


INTERVIUL ZILEI – EVOLUȚIA PIEȚEI IMOBILIARE

Piața imobiliară pare că se dezmorțește și în Craiova. După perioada concediilor, oamenii se orientează spre achiziția de locuințe sau caută cu chirie pentru elevi și […]

MII DE ELEVI RELOCAȚI

Mâine începe noul an școlar, însă unitățile de învățământ din Olt sunt departe de a oferi tuturor elevilor siguranța și condițiile necesare pentru performanță educațională. Mii […]