Meniuri rafinate vândute din rulotă. Cum s-au adaptat unii bucătari celebri din Franța în contextul restricțiilor.

Criza sanitară şi închiderea restaurantelor i-au determinat pe mulţi dintre bucătarii renumiţi din Franța să-şi adapteze meniurile şi să găsească modalități de a-şi menţine clientela. Unii şi-au cumpărat rulote în care vând preparate aparent de fast-food pe roţi, dar acestea sunt regândite şi adaptate rafinamentului gastronomic francez.

Alexandre Mazzia este un celebru bucătar francez, recompensat cu trei stele în ghidul Michelin. Cinci zile pe săptămână el vinde preparate reinventate în maniera sa, dintr-o rulotă amplasată într-o intersecție din Marsilia. Pâinea, cârnații și sosurile sunt preparate în bucătăria restaurantului din apropiere.

Chiar dacă prețurile sunt destul de ridicate, clienții nu lipsesc. Peste 100 de doritori pe zi, ceea ce l-a determinat pe Alexandre Mazzi să-și cheme angajații de acasă înapoi în bucătărie.

Într-o altă parte a Franței, în Bretania, un alt bucătar celebru, Christophe Le Fur a învățat că nu mai poate ține la preț pe timp de criză. Propune meniuri regândite la 15 euro pe care le vinde tot dintr-o rulotă.

Camioanele cu mâncare sunt foarte bine primite, bucătarii sunt mulțumiți iar clienții au numai cuvinte de laudă. Cei mai mulți spun că vor păstra această idee și după relaxarea restricțiilor.

Sursa: stiri.tvr.ro




Emisiuni Recente


Articole similare


Evenimentele săptămânii în Craiova

Luna martie a debutat cu numeroase evenimente pe care instituțiile de cultură din Craiova le-au pregătit pentru iubitorii de teatru, muzică, artă, cultură sau divertisment, iar […]