Meniuri rafinate vândute din rulotă. Cum s-au adaptat unii bucătari celebri din Franța în contextul restricțiilor.

Criza sanitară şi închiderea restaurantelor i-au determinat pe mulţi dintre bucătarii renumiţi din Franța să-şi adapteze meniurile şi să găsească modalități de a-şi menţine clientela. Unii şi-au cumpărat rulote în care vând preparate aparent de fast-food pe roţi, dar acestea sunt regândite şi adaptate rafinamentului gastronomic francez.

Alexandre Mazzia este un celebru bucătar francez, recompensat cu trei stele în ghidul Michelin. Cinci zile pe săptămână el vinde preparate reinventate în maniera sa, dintr-o rulotă amplasată într-o intersecție din Marsilia. Pâinea, cârnații și sosurile sunt preparate în bucătăria restaurantului din apropiere.

Chiar dacă prețurile sunt destul de ridicate, clienții nu lipsesc. Peste 100 de doritori pe zi, ceea ce l-a determinat pe Alexandre Mazzi să-și cheme angajații de acasă înapoi în bucătărie.

Într-o altă parte a Franței, în Bretania, un alt bucătar celebru, Christophe Le Fur a învățat că nu mai poate ține la preț pe timp de criză. Propune meniuri regândite la 15 euro pe care le vinde tot dintr-o rulotă.

Camioanele cu mâncare sunt foarte bine primite, bucătarii sunt mulțumiți iar clienții au numai cuvinte de laudă. Cei mai mulți spun că vor păstra această idee și după relaxarea restricțiilor.

Sursa: stiri.tvr.ro
Emisiuni Recente


Articole similare


Program special de Paște la TVR Craiova

În zilele Învierii aprindem în noi bucuria și speranța în vremuri mai bune.  La TVR Craiova, în a doua zi de Paști, Analia Selis, împreună cu pianistul Mariano Castro și orchestra de cameră a Filarmonicii Oltenia ne cântă povestea lui Astor Piazolla și a 100 de ani de tango Nuevo. De la ora 16.00, cele […]

Program special de Paște la TVR Craiova

În zilele Învierii aprindem în noi bucuria și speranța în vremuri mai bune.  La TVR Craiova programul primei zile de Paști are momente speciale. De  la ora 10.00, tradiționalul mesaj de Sfintele Paşti  transmis credincioșișor ortodocși de catre Înalt Preasfinţitul Părinte  Irineu, Arhiepiscop al Craiovei si  Mitropolitul Olteniei. La  16.30, cele mai bune momente de […]

Casa și grădina: Cerceluș

Denumirea științifică: Fuchsia L. Familia: Oenotheraceae Etimologie: Genul a fost denumit după numele botanistului german L. Fuchs, care a trăit în secolul al XVI-lea. Origine: Genul Fuchsia cuprinde circa 50 de specii originare din America de Sud și Nouă Zeelandă. Cuprinde arbuști cu frunze opuse, verticilate sau alterne, cu marginea întreagă. Florile pendente, de culori […]

Toți împreună- emisiune despre minoritățile din Oltenia.

TVR Craiova te invită să descoperi tradițiile minorităților din Oltenia! Oameni care păstrează vii obiceiurile comunității din care fac parte, muzica, locul din care se trag, rețete culinare vechi de sute de ani. Pregătește-te de o călătorie fermecătoare! Toți împreună, sâmbăta, de la ora 17.30.

Actual Regional la TVR Craiova

Actualitatea socială regională dezbătută în direct cu invitați reprezentativi din administrație, învățământ, sănătate, economie, dezvoltare comunitară, politică și sport. Actual Regional, de la ora 18.30, în direct, pe TVR Craiova.