Preselecții pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 55-a, Târgoviște

În perioada 15 mai – 25 iunie 2022 vor avea loc preselecțiile pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 55-a, Târgoviște.

Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO va avea loc în perioada 20-22 octombrie 2022, în municipiul Târgoviște, fiind organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și în parteneriat cu Radio România și cu Televiziunea Română.
Tema ediției: Romanța – tezaur cultural național.

În acest context, organizăm preselecții, astfel:
1.Pentru Concursul de Interpretare :
Constanța, preselecţie regională – luni, 16 mai 2022, ora 11.00, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța
Brașov, preselecţie regională – sâmbătă, 21 mai 2022, ora 11.00, Filarmonica Brașov, Sala mică
Iași, preselecţie regională – vineri, 27 mai 2022, ora 11.00, Casa de Cultură a Studenților, Sala Azur
Craiova, preselecţie regională – vineri, 03 iunie 2022, ora 11.00, Opera Română Craiova (sediul nou – str. Popoveni nr. 3c, Business Center)
Târgoviște, preselecție regională – vineri, 10 iunie 2022, ora 11.00, Muzeul „Casa Romanței” Târgoviște
București, preselecţie regională – vineri, 17 iunie 2022, ora 11.00, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”
Preselecție online – sâmbătă, 18 iunie 2022, ora 11.00, pentru concurenți din Diaspora și din alte zone ale României în care nu au avut loc preselecții.
Republica Moldova, preselecţie regională, realizată în perioada 01-15 iunie 2022, în colaborare cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și cu Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău (organizator și persoană de contact: Președinte – Director: Svetlana Bivol).
2. Pentru Concursul de Creație:
Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Uniunea Muzicienilor din Moldova vor participa la pregătirea Concursului de Creație, prin organizarea preselecțiilor romanțelor înscrise în competiție, în perioada 20-25 iunie 2022, conform calendarului detaliat în Regulamentul oficial.
Ediția a 55-a a Festivalului „Crizantema de aur”, care se va desfășura în perioada 20-22 octombrie 2022 la Târgoviște, va fi structurată pe patru mari secțiuni: Concursul de Interpretare, Concursul de Creație; Concerte, Recitaluri extraordinare şi Evenimente asociate. Secțiunea evenimentelor asociate festivalului include: *Programul Național de Concerte „Romanța, regina inimilor”, realizat în România și în Republica Moldova; *Programul „Casa Romanței – ambasadă a culturii la Târgoviște”;*Lansări editoriale și discografice. Evenimentele asociate festivalului vor avea loc în zone istorice din România și Republica Moldova, în perioada octombrie – decembrie 2022, inclusiv la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște – spațiu muzeal unic în România.
Regulamentul Oficial al Festivalului, fişele de înscriere, detalii şi alte informaţii suplimentare sunt postate pe site-ul www.crizantemaaur.ro şi pe site-ul www.cetatearomantei.ro.
Parteneri media: TVR, Radio România; Revista „Actualitatea Muzicală” a UCMR

COMUNICAT DE PRESĂ
Persoana de contact: Alina Mavrodin Vasiliu, Director artistic al Festivalului Național de Romanțe
„Crizantema de Aur” Târgoviște, ediția a 55-a, 2022. Tel.: 0722/335.013. E-mail:
[email protected]
Emisiuni Recente


Articole similare