Rețeta de joi: Ghiveci bulgăresc de post

Este doar o variantă a giveciului bulgăresc, vecinii noștri de la sud de Dunăre au multe rețete din acest fel de mâncare, unele cu carne, altele, foarte simple. Astăzi, o rețetă pentru Postul Crăciunului.

Ingrediente:

– 2 cepe,

2 ardei capia,

un morcov,

o mână de inflorescențe de conopidă,

3 păstăi de fasole verde,

un cartof mare,

un grăunte de usturoi,

2 roșii,

1 legatură pătrunjel,

1/2 cană orez.

Mod de preparare: Se călesc ceapa și usturoiul mărunțite într-o cratiță, se adaugă orezul și se călesc împreună cu ceapă și usturoiul până devine sticlos. Se pune un pahar de apă călduță, apoi se pun pe rând, morcovul, ardeiul tăiat mare, conopida și păstăile de fasole verde rupte în bucăți. Când orezul și legumele sunt aproape gata, se pun roşiile tăiate mărunt și verdeața. Se dă cratița la cuptor până când deasupra se formează o crustă subțire.

Poftă bună!

Etichete:


Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. A început în presa scrisă, iar la TVR Craiova este angajat de 12 ani. A debutat în televiziune ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare


Regiunea în obiectiv – 19.01.2021

Astăzi, la ,,Regiunea în Obiectiv”, în direct la ora 16.00 pe TVR3 și de la 18.30 la TVR Craiova, Vlad Drăgulescu, director artistic al Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu” Craiova, ne vorbeşte despre maratonul teatral HEKTOMERON – 100 de zile/100 de poveşti /100 de ţări. Apoi, aflăm detalii despre cum se desfăşoară în judeţul Dolj a […]

România în bucate – Țăst Show la Novaci

Echipa de la TVR Craiova împreună cu Doru Ciolacu și gazdele noastre minunate, Magerie Gabi și Marioara Babu, au pregătit în ediția de astăzi un #tastShow delicios: tocană de coadă de bou, păpăraie de hribi și bulz. Vă așteptăm!🥖🧂👩‍🍳

România în bucate-#țăstShow oltenesc în Brabova, Dolj

O ediție specială a unui #țăstShow realizat de echipa TVR Craiova, în comuna Brabova, din județul Dolj. În meniu, așa cum v-am obișnuit, rețete specifice zonei, pregătite cu ingrediente naturale, savuroase, din grădină. Începem cu o gură de țuică de prună, servită din trochiță (în imagini veți observa și recipientul din care se toarnă băutura […]

România în bucate- #țăstShow oltenesc în Popești, Vâlcea

Pentru această ediție am mers tot în Vâlcea, în localitatea Popești, unde am pregătit niște rețete delicioase alături de gazdele noastre. Ce avem în meniu? Începem cu umplătură-un fel de mâncare local, pregătit mai ales la pomeni. Ce conține? -pipote, inimi de pasăre -ficăței -ceapă -cartofi -morcovi -cimbru -sare, piper Continuăm cu ied la ceaun, […]

Rețeta de Joi: Piftie de porc (rețeta oltenească veche)

Odinioară piftia se făcea simplu, fără condimente sau legume. Asta pentru a se simți mai intens gustul cărnii de porc și pentru ca gelatina sa fie limpede și curată. Ingrediente: carne de porc pentru piftie (1,5 pana la 2 kg, urechi, ciolane, etc), apă (4 -5 litri), sare (o lingurita) și usturoi (8-9 căței de […]