Rețeta de joi: Pilaf oltenesc cu legume și măruntaie de pasăre

  Ingrediente:

  • 1 cană orez
  • 100 g mazăre
  • 2 ardei graşi roşii
  • 1-2 cepe
  • 500 g pipote şi inimi
  • 1-2 roșii sau 2 linguri pastă de roşii.

 

Mod de preparare:

Se spală pipotele şi inimile, se curăță şi se pun la fiert.


Se toacă ceapa şi se pune la călit cu puţin ulei.

Adaugi ardeiul tăiat cuburi, mazărea şi o ceaşcă de apă. După 10 minute, pui pasta de roşii, pipotele şi inimile de pui fierte, orezul spălat şi 4 căni de apă. Fierbi totul la foc mic.

Presari verdeaţă doar în momentul servirii.

Poftă mare!

 

Etichete: , , ,


Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. A început în presa scrisă, iar la TVR Craiova este angajat de 12 ani. A debutat în televiziune ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare


Regiunea în obiectiv – 25.01.2021

La „Regiunea în Obiectiv”, de la 18.30, la TVR Craiova, este alături de noi prof. univ. dr. Leonardo Geo Mănescu – director INCESA-UCV, si ne vorbește despre finalizarea proiectului „Antreprenoriat  pentru o viață activă / 37 de întreprinderi /  96 de locuri de muncă”. Apoi, răsfoim revista de cultură ,,Scorpion” împreună cu Valeru Ciurea – […]

România în bucate – Țăst Show cu Saramură de pui rudărească

Dacă e sâmbătă, e Țăst Show la emisiunea Romania în bucate, de la ora 11.00, cu Doru Ciolacu și gazde deosebite din Oltenia, care ne prezintă găteli delicioase!🎤 În meniu: 🍎 ciorbă de roșii la ceaun; 🍗saramură de pui rudărească; 🥖pâine în țest. Vizionare plăcută!

Regiunea în obiectiv – 19.01.2021

Astăzi, la ,,Regiunea în Obiectiv”, în direct la ora 16.00 pe TVR3 și de la 18.30 la TVR Craiova, Vlad Drăgulescu, director artistic al Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu” Craiova, ne vorbeşte despre maratonul teatral HEKTOMERON – 100 de zile/100 de poveşti /100 de ţări. Apoi, aflăm detalii despre cum se desfăşoară în judeţul Dolj a […]

România în bucate – Țăst Show la Novaci

Echipa de la TVR Craiova împreună cu Doru Ciolacu și gazdele noastre minunate, Magerie Gabi și Marioara Babu, au pregătit în ediția de astăzi un #tastShow delicios: tocană de coadă de bou, păpăraie de hribi și bulz. Vă așteptăm!🥖🧂👩‍🍳

România în bucate-#țăstShow oltenesc în Brabova, Dolj

O ediție specială a unui #țăstShow realizat de echipa TVR Craiova, în comuna Brabova, din județul Dolj. În meniu, așa cum v-am obișnuit, rețete specifice zonei, pregătite cu ingrediente naturale, savuroase, din grădină. Începem cu o gură de țuică de prună, servită din trochiță (în imagini veți observa și recipientul din care se toarnă băutura […]