Rețeta de joi: Supă cremă de leurdă

Unul din cele mai sănătoase preparate la ieșirea din iarnă, alături de urzici și dragavei.

Ingrediente:

4 legături de frunze de leurdă proaspăt culeasă
2 cepe
300 g cartofi
1/2 țelină de dimensiune medie
1 morcov
sare
piper alb măcinat
ulei
smântână

Mod de preparare:

Cureți și speli ceapa, cartofii, țelina și morcovul. Tai mărunt ceapa, iar cartofii și legumele le tai cuburi. Calesti puțin ceapa în 2 linguri de ulei, apoi adaugi celelalte legume tocate și frunzele de leurdă rupte în fâșii, în afară de câteva pentru ornat la final.


Torni câte puțină apă, iar când s-au călit, amesteci ușor și stingi cu apă fierbinte, cât să acopere toate ingredientele. Lași legumele să fiarbă la foc mediu, până când se pătrund bine. Iei vasul de pe foc și, după ce s-au răcit legumele, le pasezi cu mixerul vertical sau în blender.

Pui crema de legume în oala și adaugi câtă apă dorești, astfel încât să rezulte o supă având consistența dorită. O sărezi și condimentezi cu piper după gust și lași puțin să mai dea în câteva clocote.

Aduci la masă porțiile presarate cu leurda prospat tocată, pentru a simți aroma puternică  plantei. Poți servi supa cu smântână.

Poftă bună!

Etichete:


Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare