“Comori neprețuite” TVR Craiova. Despre oameni de poveste și meșteșuguri străvechi

Campania TVR Craiova “Comori Neprețuite” provoacă telespectatorii la o călătorie magică în timp. Oameni de poveste și meșteșuguri străvechi, pe cale de dispariție, vorbesc despre autenticitatea Olteniei și despre destin, despre predestinare, într-o serie de reportaje pline de emoție.

Un reportaj prezintă povestea ultimilor doi fierari din Isverna, Mehedinți. Cât de grea este această îndeletnicire, cum s-a moștenit ea, dar și felul dârz în care fierarii noștri susțin că nu ar schimba-o pentru nimic în lume.

Următorul reportaj ne aduce în fața camerei un meșteșugar care coase în piele de miel de la șase ani. Se cocoța în vârful patului din odaia bună, gelos pe ucenicii tatălui său, cojocar vestit de meserie, și înghițea în sec de câte ori acul îi străpungea degetele”. Despre cine este vorba și câte premii a ajuns să strângă în cei 70 de ani de meserie, puteți viziona în materialul realizat de Loredana Berneanu și Cristi Roșu.

O altă pasiune pe care cu greu ne-o putem imagina, aceea de a căuta fără oprire costume populare autentice, într-un reportaj de poveste. Maria s-a îndrăgostit încă de când era mică de ia românească, și de cinci ani cutreieră satele și bate din poartă în poartă pentru haine de poveste.

Mergem și în zona olăritului și îl cunoștem pe meșterul olar Ionel Cococi, din Vădastra, care se încăpățânează să folosească o tehnică arhaică de prelucrare a lutului.

Un alt reportaj ne aduce o lecție de viață cu prințese, ii oltenești și mărgele de Murano. Olguța Filip a ajuns șă creadă că fiecare om are o misiune în viață și reușește să lege istoria cu viitorul satului oltenesc.

Reportajele sunt realizate de Loredana Berneanu și Cristi Roșu și sunt difuzate în cadrul emisiunii Regiunea în obiectiv, dar pot fi găsite și pe site-ul tvr-craiova.ro și pe pagina TVR Craiova.

Etichete: , , ,

Despre Regiunea în Obiectiv

O emisiune magazin cu informaţii, ştiri şi evenimente. De luni până miercuri, de la ora 18.30, la TVR Craiova şi online pe TVR+.

Formatul este de talk-show cu unul sau mai mulţi invitaţi în platou şi cu intervenţii în direct, de pe teren, ale reporterilor de la ştiri şi ale corespondenţilor noştri.


Loredana Berneanu

A absolvit Facultatea de Litere din Craiova şi, după 13 ani de presă scrisă, a făcut în 2019 trecerea spre televiziune. Pentru că este incurabil sedusă de poveşti de viaţă, dar şi de oameni de poveste, Loredana crede că unui text trebuie să i se ataşeze şi acea imagine cât o mie de cuvinte, pentru […]


Emisiuni Recente


Articole similare


Regiunea în obiectiv – 17.09.2021

Astăzi, la ,,REGIUNEA IN OBIECTIV,, de la 18.30, pe TVR Craiova : PRIMUL MASTER ÎN ȘTIINȚE ALE COMUNICĂRII/Înscrieri la Universitatea din Craiova invitată: lect.univ.dr. XENIA NEGREA- Departamentul Comunicare, Jurnalism și Știinte ale Educației-Facultatea de Litere, UCV. SYMPHOENIX – CONCERT DE ROCK SIMFONIC/Teatrul de Vară ,,N. Romanescu” 17 sept, ora 19.00/invitată: RAMONA BĂDESCU-PR Filarmonica Oltenia Craiova. […]

Regiunea în obiectiv – 24.08.2021

Astăzi, la „Regiunea în Obiectiv”, de la ora 16.00, în direct pe TVR3 și de la 18.30 pe TVR Craiova: 1.SALONUL ARTIȘTILOR PLASTICI CRAIOVENI-2021/ Galeria Arta Craiova 16-31 august/ Invitați: EMIL BĂNUȚI președinte UAP filiala Craiova și CĂTĂLIN DAVIDESCU președinte de onoare UAP filiala Craiova. 2 STAGIUNEA ESTIVALĂ 18 AUG-12 SEPT – În grădina Teatrului […]

Regiunea în obiectiv – 23.08.2021

Astăzi, la „REGIUNEA IN OBIECTIV” de la 18.30, pe TVR Craiova, discutăm despre misiunea pompierilor doljeni în stingerea incendiilor din Grecia, împreună cu plt.adj.TANIA VÎLCEANU purtător de cuvânt ISU Dolj și plt.adj.șef IONUȚ PASCU – ISU DOLJ, participant misiune Grecia. Apoi, vă invităm să participați la o nouă ediție a proiectului „InstaCraiova”. Detalii ne oferă […]

Regiunea în obiectiv – 13.08.2021

Invitații ediției sunt: Cristian Ciomu – arhitect, Laurențiu Tudor – manager interimar Casa de Cultură Traian Demetrescu și Emilian Popescu – sculptor, doctor in arte plastice. Discutăm despre Silviu Bârsanu și Simpozionul Internațional DRUMURI BRÂNCUȘIENE.

Regiunea în obiectiv – 09.08.2021

De la ora 18.30, vă așteptăm cu o nouă ediție a emisiunii Regiunea în obiectiv , în direct la TVR Craiova , live pe pagina de facebook a studioului nostru de televiziune, online pe www.tvrplus.ro, si pe canalul Youtube TVR Craiova. Invitate sunt: Litoiu Nicoleta și Miseta Inpuscatu. Durata: 55 min. Realizator și moderator Simona […]