“Comori neprețuite” TVR Craiova. Despre oameni de poveste și meșteșuguri străvechi

Campania TVR Craiova “Comori Neprețuite” provoacă telespectatorii la o călătorie magică în timp. Oameni de poveste și meșteșuguri străvechi, pe cale de dispariție, vorbesc despre autenticitatea Olteniei și despre destin, despre predestinare, într-o serie de reportaje pline de emoție.

Un reportaj prezintă povestea ultimilor doi fierari din Isverna, Mehedinți. Cât de grea este această îndeletnicire, cum s-a moștenit ea, dar și felul dârz în care fierarii noștri susțin că nu ar schimba-o pentru nimic în lume.

Următorul reportaj ne aduce în fața camerei un meșteșugar care coase în piele de miel de la șase ani. Se cocoța în vârful patului din odaia bună, gelos pe ucenicii tatălui său, cojocar vestit de meserie, și înghițea în sec de câte ori acul îi străpungea degetele”. Despre cine este vorba și câte premii a ajuns să strângă în cei 70 de ani de meserie, puteți viziona în materialul realizat de Loredana Berneanu și Cristi Roșu.

O altă pasiune pe care cu greu ne-o putem imagina, aceea de a căuta fără oprire costume populare autentice, într-un reportaj de poveste. Maria s-a îndrăgostit încă de când era mică de ia românească, și de cinci ani cutreieră satele și bate din poartă în poartă pentru haine de poveste.

Mergem și în zona olăritului și îl cunoștem pe meșterul olar Ionel Cococi, din Vădastra, care se încăpățânează să folosească o tehnică arhaică de prelucrare a lutului.

Un alt reportaj ne aduce o lecție de viață cu prințese, ii oltenești și mărgele de Murano. Olguța Filip a ajuns șă creadă că fiecare om are o misiune în viață și reușește să lege istoria cu viitorul satului oltenesc.

Reportajele sunt realizate de Loredana Berneanu și Cristi Roșu și sunt difuzate în cadrul emisiunii Regiunea în obiectiv, dar pot fi găsite și pe site-ul tvr-craiova.ro și pe pagina TVR Craiova.

Etichete: , , ,

Despre Regiunea în Obiectiv

O emisiune magazin cu informaţii, ştiri şi evenimente. De luni până miercuri, de la ora 18.30, la TVR Craiova şi online pe TVR+.

Formatul este de talk-show cu unul sau mai mulţi invitaţi în platou şi cu intervenţii în direct, de pe teren, ale reporterilor de la ştiri şi ale corespondenţilor noştri.


Loredana Berneanu

A absolvit Facultatea de Litere din Craiova şi, după 13 ani de presă scrisă, a făcut în 2019 trecerea spre televiziune. Pentru că este incurabil sedusă de poveşti de viaţă, dar şi de oameni de poveste, Loredana crede că unui text trebuie să i se ataşeze şi acea imagine cât o mie de cuvinte, pentru […]


Emisiuni Recente


Articole similare


Regiunea în obiectiv – 11.05.2021

Astăzi, la „Regiunea în Obiectiv”, de la ora 16.00, pe TVR Craiova și TVR3, discutăm despre proiectele pentru susținerea copiilor derulate de World Vision România, împreună cu Georgeta Ungureanu – reprezentant zonal. Apoi, este alături de noi Nicușor Roșca – prefect de Dolj, care ne vorbește despre maratonul vaccinării de la Craiova, aflat în desfășurare […]

Regiunea în obiectiv – 07.05.2021

Astăzi, la „Regiunea în Obiectiv”, de la ora 16.00, pe TVR Craiova, vă prezentăm programul spectacolelor  cu public, din acest weekend, la Craiova. Sunt alături de noi: Adriana Teodorescu – manager Teatrul Colibri și Ramona Bădescu – PR Filarmonica Oltenia. Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Regiunea în obiectiv – 05.05.2021

Astăzi, la ,, Regiunea în Obiectiv”, de la ora 16.00, pe TVR Craiova, discutăm despre proiectele europene pentru susținerea  performanței ale  Colegiului Național Carol I Craiova, împreună cu DANIEL ION- directorul instituției . Apoi, vă invităm la premiera cu public a spectacolului ,,Pescărușul” care va avea loc pe 7 și 8 mai la sala Atelier […]

Regiunea în obiectiv – 04.05.2021

Hristos a Înviat! De la ora 16.00, în direct pe canalul TVR3 și la TVR Craiova, vine „fata cu danțu’”, îndrăgita interpretă de muzică populară OLGUȚA BERBEC, la emisiunea REGIUNEA ÎN OBIECTIV. Ne aduce piese de pe cel mai recent album al său și ne povestește cum au fost sărbătorile pascale pentru ea. Vizionare plăcută!🎤🤗🌹