Rețeta de joi: Ciorbă de roșii

Ingrediente: 

  • 2 kg de roşii
  • 8 fire de praz
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 1 legătură pătrunjel, 1 legatură de cimbru verde
  • O mână bună de fidea
  • 3-7 linguriţe de ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Se spală  şi se curăță prazul, morcovii şi dovleceii. Se păstrează câteva frunze, iar restul se taie în rondele subţiri. Se dau morcovii şi dovleceii pe răzătoarea mare şi se înăbuşă împreună cu prazul, timp de 3-4 minute, în uleiul pe care l-ai încins în oala pentru ciorbă.

Se stinge cu 3 litri de apă fiebinte şi se lasă  legumele să fiarbă la foc mic, în vasul parţial acoperit.

Se decojesc roşiile, se curăță de cotoare şi se pasează în blender. Când celelalte legume sunt aproape fierte, se adaugă în oală roşiile şi se laşă să mai fiarbă timp de 15 minute. Cât fierb roşiile, punem în oală măturica de cimbru proaspăt, pe care o scoatem la final. Se adaugă fideaua și se mai lasă 5 minute.

La sfârşit, se potrivește de săre şi condimente. Se presară pătrunjel fin tocat şi rondele de ardei iute verde în fiecare porţie. Se servește cu pâine caldă sau cu crutoane de pâine prăjită.



Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare