Cântec și poveste

O emisiune în care descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live.

Proiect demarat în 2010, “Cântec și poveste” este o emisiune difuzată pe TVR3 în care descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live.

Folclorul face parte din cultura populară şi rădăcina neamului nostru. De aceea, în emisiunea “Cântec și poveste” pornim de la rădăcina cântecului cu poveşti adevarate despre interpreti consacraţi, ansambluri folclorice, coregrafi renumiţi şi formatii instrumentale, le aducem în conştiinţa publicului folosind arhiva TVR iar muzica live răsună din cele cinci studiouri locale ale TVR.

La fiecare ediţie aducem şi tânăra generaţie de interpreţi şi dansatori promovand astfel ideea de continuitate.

 


Laura Constantinescu

S-a născut în 1977 la Craiova şi este licenţiată a Facultăţii de Drept. Din 2003 a intrat în echipa Studioului Teritorial TVR Craiova. A fost realizator tv la nenumărate spectacole şi festivaluri.


Emisiuni Recente

Cântec și poveste – „Ponoare, Ponoare” 2019

Astăzi, într-o zi de sărbătoare, începând cu ora 16.30, la TVR Craiova vă invităm să urmăriți Festivalul Național Concurs de Folclor „Ponoare, Ponoare” 2019. În recital: Ana Maria Ion – Oprișan, Alina Moți Drăghia, Niculina Stoican. Acompaniază Orchestra „Lăutarii Mehedințiului”a Palatului Culturii „Teodor Costescu” din Dr. Tr. Severin, dirijor Nicolae Drăghia. Vizionare plăcută! Emisiunea poate […]

Cântec și poveste cu Alexandra Bleaje

Alexandra Bleaje este o interpretă care a urcat cu atenție treptele afirmării. Este solistă a Ansamblului Artistic Profesionist Doina Gorjului, iar prin naturalețea și  sensibilitatea interpretativă reușește să ajungă repede la sufletul publicului.

Cantec si poveste cu Marian Medregoniu

Carismatic și talentat, Marian Medregoniu este unul dintre tinerii interpreți de muzică populară, care nu își uită rădăcinile. Cu emoție și bucurie vorbește despre cei de-acasă, despre cei care i-au marcat evoluția artistică, despre cei care l-au format ca om. Vă invităm să-i urmăriți povestea!

Cântec și poveste cu Maria Beatrice Băndoiu

Realizator Laura Constantinescu Invitat MARIA BEATRICE BĂNDOIU Întâlnirea cu Maria Beatrice Băndoiu este întotdeauna o bucurie. Dincolo de talentul cu care a fost hărăzită, este o tânără instruită, tenace, dornică de a acumula permanent. Și este un om frumos, iar naturalețea și sinceritatea ei captivează. Vă invităm să-i revedeți povestea!