Doi soți din Gorj au pus bazele unei afaceri cu o legumă mai puțin întâlnită în solariile din țara noastră. Cultivă, de câțiva ani, castraveți amari originari din Nepal, și acum au ajuns să vândă și în străinătate. Castravetele amar este cunoscut drept insulina vegetală și este indicat spre consum persoanelor care suferă de diabet. Așa a început și povestea soților Calotă din Gorj.
Elena și Victor Calotă au început să cultive castraveți amari după ce Victor a fost diagnosticat cu diabet. Niște prieteni le-au adus castraveți amari și pentru că a început să se simtă mai bine și analizele ieșeau tot mai bune, cei doi soți au decis să planteze castraveți amari și în solarul lor. Cu timpul, s-au extins. Acum au solarii întregi în care au plantat castraveți amari deși au pornit de la doar opt fire.
Acum au început să simtă și gustul profitului din această afacere. Castravetele amar poate fi consumat proaspat ori uscat, in shake-uri ori salate sau ceaiuri. Cei doi soti prepara si vand chiar si nectar de castravete amar.
Castravetele amar este considerat insulina vegetală, iar medicii îl recomandă în special celor care suferă de diabet. Un kilogram de castravete amar se vinde cu 20 de lei.
—
Știrile și emisiunile postului TVR Craiova se găsesc integral și pe Youtube TVR Craiova. Abonează-te aici https://youtube.com/c/TVRCraiovaonline