Admitere 2022 la Colegiul Universitar Spiru Haret!

Calificarea profesională de Asistent Medical Generalist atrage un număr mare de candidaţi

Colegiul Universitar Spiru Haret din Craiova scoate la concurs 120 de locuri, la învăţământul cu frecvenţă (IF), pentru calificarea profesională acreditată Asistent Medical Generalist. Campania de admitere se va termina pe data de 31 august şi pot participa absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de Bacalaureat.

Asistenţa medicală este o parte importantă a sistemului de îngrijire a sănătăţii oamenilor cuprinzând trei elemente importante: promovarea sănătăţii, prevenirea bolilor şi îngrijirea persoanelor bolnave, indiferent de vârstă.

Asistentul medical generalist oferă îngrijiri medicale bolnavilor, notează şi înregistrează progresele pacienţilor, administrează tratamente şi medicamente la indicaţiile medicilor, pregăteşte bolnavii pentru examinare.

Printre responsabilitățile unui asistent medical generalist se numără şi asistarea medicului la efectuarea intervenţiilor clinice, realizarea investigaţiilor paraclinice uzuale, programarea pacienţilor pentru investigaţii de specialitate,  completarea documentelor de evidenţă a medicamentelor şi pacienţilor, sterilizarea instrumentelor şi a materialelor, asigurarea condiţiilor igienico-sanitare la locul de muncă, dar şi asigurarea condiţiilor necesare  desfăşurării tratamentelor şi recoltărilor.

Calităţile şi abilităţile unui asistent medical generalist sunt: curajul, pasiunea pentru anatomie, viteza de reacție, empatia, răbdarea, buna organizare, responsabilitatea, rezistenţa la stres, respectarea regulilor şi instrucţiunilor.

Prin obţinerea calificării profesionale de asistent medical generalist, absolvenţii pot profesa în cadrul unităţilor medicale atât din sistemul de sănătate public, cât şi din sistemul de sănătate privat, de exemplu: spitale, policlinici, dispensare locale, cabinete medicale particulare, cabinete medicale din cadrul instituţiilor de învăţământ, cabinete medicale din cadrul unităţilor de producţie, cabinete medicale individuale ale companiilor, etc.

Colegiul Universitar Spiru Haret Craiova oferă calificări recunoscute la nivel naţional şi pe teritoriul Uniunii Europene, educaţie de calitate, pune la dispoziţia elevilor Platforma Blackboard, legitimaţia ISIC, dar şi cele mai noi metode de predare-învăţare,  un cadru modern pentru activitatea teoretică şi practică, cadre didactice profesioniste şi multe altele.

Colegiul Universitar Spiru Haret este o institutie de învăţământ terţiar (şcoală postliceală), autorizată, care este parte a Universităţii Spiru Haret. Misiunea colegiului este de a oferi cele mai bune servicii educaţionale prin organizarea unui climat stimulativ de învăţare care să genereze performanţa, iar prin dezvoltarea individuală a elevului într-un mediu sigur, pregăteşte absolvenţi capabili să se integreze eficient în societate.

Înscrierile vor avea loc până pe data de 31 august 2022, în limita locurilor disponibile, iar viitorii cursanţi sunt aşteptaţi la sediul din Str. Brazda lui Novac, nr. 4.

Pentru mai multe informaţii despre admitere accesează: https://colegiuluniversitar.spiruharet.ro/admitere/

Construim împreună cariera ta!

(P)

Etichete: , ,Emisiuni Recente


Articole similare


Secția de periodice a Bibliotecii Alexandru și Aristia Aman.

În centrul Craiovei, pe strada Sf. Dumitru nr. 3, în vecinătatea hotelului Militar, se află secția de periodice a Bibliotecii Alexandru și Aristia Aman. Aici se găsesc ziare, reviste, almanahuri, publicații diverse din ultimii 70 de ani, dar şi o colecţie importantă a Monitorului Oficial. Secția de periodice a Bibliotecii Aman cuprinde peste 50.000 de […]

Secția Colecții Speciale de la Biblioteca Alexandru și Aristia Aman

Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman pune la dispoziția publicului un fond deosebit de valoros aflat în custodia secției Colecții Speciale. Colecția s-a îmbogățit permanent și astăzi numără peste 40.000 de volume de carte de fond tradițional. Aici găsim donații de la Nicolae Romanescu, Carol I, George Bengescu sau principele Nicolae Racoviță. Mai multe informații, […]

Fun in Summer la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Și în această vară, copiii din clasele de gimnaziu din Craiova, dar și din județul Dolj, vin la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” să învete cât mai bine limba engleză și spaniolă, să vadă filme și să își dezvolte mintea și abilitățile prin intermediul unor jocuri educative și recreative. Activitățile se desfășoară în cadrul […]

Oferta educațională a Universității Spiru Haret Craiova

În perioada 1 iulie – 30 septembrie are loc campania de ADMITERE la Universitatea Spiru Haret la unul dintre programele de Licenţă sau Masterat aflate pe oferta educaţională pentru anul universitar 2022 – 2023 a facultăţilor din cele cinci centre universitare: Bucureşti, Craiova, Braşov, Constanţa şi Câmpulung Muscel. Drept, Administraţie publică, Contabilitate şi informatică de […]

Fosile vechi de 2 milioane de ani studiate la Muzeul Olteniei

5 cercetători din Statele Unite ale Americii și Republica Moldova, precum și o româncă masterand al Universității din Arkansas fotografiază și analizează cu mijloace moderne piese din depozitele Muzeului Olteniei, iar pe baza rezultatelor încearcă să stabilească dacă a existat o specie arhaică de om care a precedat evoluția lui Homo Sapiens. Echipa de cercetători […]