EVITAȚI TOXIINFECȚIILE DE LA CANICULĂ!

Temperaturile caniculare aduc și riscul toxiinfecțiilor alimentare. De aceea, în această perioadă trebuie respectate anumite măsuri specifice legate de modul de păstare, transportare și preparare a produselor alimentare. Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj au făcut mai multe controale în această perioadă la aproape o mie de agenți economici și au aplicat amenzi în valoare de aproape două sute de mii de lei în total.

Zilele caniculare îi pun în alertă pe comercianții din spațiile special amenajate care știu că trebuie să ia anumite măsuri pentru a-și păstra produsele mereu proaspete și în bune condiții.

Inspectorii sanitar veterinari recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate. Tot aceștia spun că după cumpărare produsele alimentare trebuie depozitate cât mai repede la frigider, cele decongelate să nu se recongeleze, alimentele alterate să fie înlăturate deoarece pot fi o sursă de contaminare. Cumpărătorii spun că știu ce au de făcut în aceste zile.

În luna iunie DSV-SA Dolj a făcut controale în aproape o mie de obiective în domeniul siguranței alimentelor. S-au constatat neconformități în ceea ce privește respectarea regulilor de igienă dar și în ceea ce privește documentele sau respectarea lanțului frigorific. S-au acordat 15 amenzi în valoare totală de aproape două sute de mii de lei, la opt societăți s-a luat decizia închiderii activității și aproape o sută de kg de produse alimentare au fost confiscate.
Emisiuni Recente


Articole similare


Toți împreună – 21.07.2024

În ediția de astăzi e emisiunii “TOȚI ÎMPREUNĂ”, la rubrica „ROMI PENTRU OLTENIA” vom afla rezultatele proiectului cu finanțare europeană REGARD, un demers curajos care s-a […]

Satul meu – Tia Mare, Ghidici

Tiberiu și Cătălin Dragu, tată și fiu, din comuna Tia Mare din Olt, sunt renumiți pentru calitatea legumelor pe care le produc în solariile lor modernizate. […]