“FILM ÎN SAT”, FINAL TEATRAL

După trei zile de spectacole, proiecții de film și ateliere pentru copii, Festivalul de Artă “Film în sat” s-a încheiat aseară cu o piesă de teatru care a avut loc la școala din Cernătești. Zeci de persoane au avut ocazia să vadă piesa “Emigranți” cu Toma Cuzin și Tudor Istodor.

Comuna Cernătești a fost un furnicar în aceste zile. Festivalul “Film în sat“ a adus la a doua ediție cateva mii de oameni în localitatea aflată la 40 de kilometri de Craiova. Aseară, piesa de teatru “Emigranți”, în regia lui Claudiu Istodor a emoționat cele cateva zeci de persoane care s-au adunat în cea mai încăpătoare sală de clasă a școlii din Cernătești.

Piesa care se joacă la Teatrul Mic din București este o lungă conversație între un emigrant politic și unul economic, doi oameni care fac parte din categorii sociale diferite. Împreună ei alcătuiesc tipologiile a mii de emigranți ce se află în Europa, emigranți ce devin sclavii propriilor vise.

Inițiatorul festivalului Film în sat, Toma Cuzin este impresionat de succesul proiectului și spune că acesta trebuie să continue.

Sâmbătă, pe terenul de fotbal de la Cernătești, peste 3000 de oameni au venit sa-l ascultate pe Damian Drăghici cu programul său de “Meditații lăutărești“ și șă vadă filmul “Visul“, în prezența actorului Vlad Logifan. Caravana de proiecție de film românesc este un proiect demarat în urmă cu cinci ani de actorul Cuzin Toma. La Cernătești festivalul a ajuns pentru al doilea an consecutiv, iar evenimentul este susținut de Consiliul Județean Dolj, instituție care a reabilitat Cula Cernăteștilor, obiectiv intrat în circuitul turistic al județului și care găzduiește numeroase evenimente pe parcursul anului.
Emisiuni Recente


Articole similare


Toți împreună – 21.07.2024

În ediția de astăzi e emisiunii “TOȚI ÎMPREUNĂ”, la rubrica „ROMI PENTRU OLTENIA” vom afla rezultatele proiectului cu finanțare europeană REGARD, un demers curajos care s-a […]

Satul meu – Tia Mare, Ghidici

Tiberiu și Cătălin Dragu, tată și fiu, din comuna Tia Mare din Olt, sunt renumiți pentru calitatea legumelor pe care le produc în solariile lor modernizate. […]