Anul acesta, sărbătorile se desfășoară într-o atmosferă cu totul specială. Pandemia ne-a dat planurile peste cap, iar măsurile luate de autorități au făcut ca obiceiurile din anii trecuți ale românilor să fie uitate în această perioadă. Chiar dacă oamenii nu s-au mai plimbat atât de mult și au avut mai mult timp de petrecut cu familia, prăjiturile cumpărate au fost la putere și în acest an. Au curs comenzile pentru cofetării, iar patronii spun că nu au de ce să se plângă.
Au curs comenzile de prăjituri pentru cofetării, iar angajații acestora au făcut nopți albe pentru ca produsele să fie proaspete pentru clienți. Deși, teoretic, românii au petrecut mai mult timp în familie, aceștia nu s-au încumetat prea mult să facă prăjituri de casă.
Administratorii cofetăriilor spun că ritmul de muncă a fost neschimbat față de anii trecuți. Singurele scăderi au fost din domeniul horeca, de unde în anii trecuți veneau comenzi pentru torturi și prăjituri de revelion.
Pandemia a schimbat totuși comportamentul clienților și, inclusiv cofetăriile, au început să se îndrepte către piața online.
Pentru cofetării, urmează alte câteva zile de foc, în care pregătesc comenzile pentru Revelion.