Este o rețetă de ciorbă groasă, gătită de obicei la foc mic cu legume conservate pentru iarnă.
Ingrediente
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
2 cepe, 1 fir de praz
2 cartofi
2 dovlecei
1 cană de fasole verde şi mazăre
250 g roşii decojite în suc de roşii
3-4 felii costiţă afumată
1-2 linguri ulei
1 legatura pătrunjel
sare
o mână de fidea
Mod De Preparare
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, pătrunjelul şi ceapa se toacă şi se pun la fiert într-o oală cu 2 litri de apă şi un praf de sare. Se lasă să fiarbă 15-20 de minute şi după aceea se adaugă fasolea verde, mazărea şi cartofii tăiaţi în cubuleţe. Se spumează, se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc mic, jumătate de oră.
2. Între timp, se taie costiţa cubuleţe şi se prăjeşte. Se răstoarnă apoi în supă, se mai adaugă dovleceii tăiaţi rondele şi după 10 minute se pot pune roşiile tăiate cubuleţe şi sucul de roşii. Se potriveşte la gust de sare şi se mai fierbe la foc mic doar 5 minute. În satele de pe valea Dunării se acrește cu zeamă de varză.
3. Supa se serveşte imediat ornată cu pătrunjel verde tocat mărunt.