Rețetă de post: Tocăniță de ciuperci cu sparanghel

Ingrediente  pentru două porții:

– Două linguri de ulei;
– Trei cartofi medii;
– O ceapă;
– 2 căței devusturoi;
– 4 fire de sparanghel;
– 200g ciuperci;
– 100g sos de roșii;
– Sare de mare;
– Piper;
Chimion;
– Boia afumată;
– Boia iute;
– 1/2 linguriță Delikat Knorr de legume;
– Pătrunjel verde
Pregătire:
Se încinge uleiul, se călește ceapa și usturoiul, peste care se presară sarea de mare și jumătate de linguriță de Knor Delikat. Când acestea devin translucide, se adaugă cca. 100 ml apa, iar după 3-4 min, și  cartofii tăiați mărunt. Se țin pe foc aproximatix 10-15 minute, după care se adaugă piperul și chimionul.
Se adaugă sparanghelul tăiat felii, ciupercile, boiaua, precum și sosul de roșii și se fierb până când totul este pătruns.
La final adăugăm verdeața și servim alături de o salată de leurdă cu ceapă verde și ridichii !
Poftă bună!
Rețetă gătită de Gabi Magerie
Etichete: ,

Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare