Producția de struguri anul acesta este mai mică decât cea de anul trecut. Strugurii s-au copt mai devreme și într-o perioadă mai scurtă, iar cantitatea este aproape la jumătate față de anul trecut, pentru că nu toate plantele au făcut față temperaturilor caniculare. În schimb, strugurii recoltați sunt mai dulci decât în alți ani. La Stațiunea Dăbuleni s-au făcut cu o lună înainte liste de așteptare pentru cumpărarea strugurilor, iar viticultorii nu au făcut față solicitărilor venite din partea cramelor.
Davide di Maio este proprietarul unei plantații de viță de vie de 40 de hectare în comuna Argetoaia din județul Dolj. 24 de hectare sunt cultivate cu soiul Chardonay și restul cu soiul Merlot. Anul acesta la cules a avut nevoie de doar 15 oameni pentru că recolta de struguri a fost mai mică decât în alți ani.
Stațiunea Dăbuleni deține o plantație de 13 hectare de viță de vie pentru vin cu soiurile Riesling Italian, Fetească Neagră și Roșioară.
În Dolj, recoltarea strugurilor în multe plantații a început cu aproximativ 3 săptămâni mai devreme, primii culeși fiind strugurii albi. Specialiștii în vinificație spun că anul acesta vinul va fi mai concentrat în zahăr, mai puțin cantitativ și mai scump.