Începe un nou sezon al emisiunii “România în bucate” pe TVR 2 cu rețete și invitați de seamă din toate zonele României și Oltenia răspunde “prezent” cu cele mai îmbietoare rețete tradiționale, cu feluri inedite de gătit dar și cu o atmosferă doar cum oltenii ar putea să o creeze.
Din 31 august, la TVR 2, de la ora 17.00, vă invităm să descoperim împreună rețete delicioase aduse de fiecare Studio Teritorial TVR din țară dar și obiceiuri, tradiții și lucruri specifice zonei.
Oltenia este recunoscută pentru veselia și bucuria oamenilor dar mai ales pentru gustul bucatelor pregătite cu măiestrie în țest, la tuci, la proțap sau așteptând cuminți la cuptor.
Astăzi, Doru și Alin fac un #țăstșhow în Băilești, orașul lui nea Mărin, celebrul personaj interpretat de Amza Pellea.
Începură cu o ciorbă de cocoș cu creastă roșie, continuară cu o saramură de pui pe grătar și vor încheia cu o ciulama de porumbei cu mămăligă. V-am făcut poftă, așa este?
Zilele trecute au fost la Cernătești – Grecești împreună cu o gazdă minunată, tânărul interpret de muzică populară, care în curând împlinește 7 ani de la debutul artistic, LIVIU OLTEANU.
La Drăgășani s-a mers pe o rețetă de ied înțepenit pe proțap și borș din cinci feluri de pește, asezonată cu o muzică și veselie de zile mari!
Cât de bune sunt toate aceste preparate, veți putea vedea în curând la Tvr 2, marțea, de la ora 17.00.
Avem și rețete rudărești delicioase: ciorbă de roșii la ceaun, saramură rudarescă de pui și pâine la cuptor de pământ.
Nu uitați, din 31 august, pe TVR 2 începe România în bucate! Descoperim împreună rețete delicioase, aduse de colegii de la Teritorialele TVR, din toate zonele țării.
Vă ținem la curent și pe pagina de facebook a emisiunii Romania in bucate