Ingrediente:
• 5-6 creveți curățați și spălați
● o conservă mică mazăre
● 200 g orez cu bob lung
● un ardei gras roșu
● un morcov
● un fir praz.
● un pic de șofran
● 5-6 linguri ulei
● sare ● piper
1. Se pune într-o tigaie ulei și se lasă la încins. Se adaugă apoi prazul și morcovul curățate, spălate și tăiate și se călesc până își schimbă culoarea.
2. Se pune ardeiul roșu curățat și tăiat cuburi și, când încep să se înmoaie, se adaugă orezul și șofranul.
3. Se amestecă, se acoperă cu apa, se potrivește de sare și piper și se lasă 30 de minute la fiert.
4. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pun creveții și mazărea trecută sub un jet de apă rece. Înainte de servire se presară pătrunjel mâruntit.
Poftă bună!