Casa și grădina: Cerceluș

Denumirea științifică: Fuchsia L.
Familia: Oenotheraceae
Etimologie:
Genul a fost denumit după numele botanistului german L. Fuchs, care a trăit în secolul al XVI-lea.


Origine:
Genul Fuchsia cuprinde circa 50 de specii originare din America de Sud și Nouă Zeelandă. Cuprinde arbuști cu frunze opuse, verticilate sau alterne, cu marginea întreagă.
Florile pendente, de culori diferite, au caliciul colorat, tubular sau globular, Corp la formată din patru petale, adesea caliciul și corola au culori diferite, staminele colorate depășesc mult patalele.

Fuchsia hybrida Hort.

După nenumărate încrucișări, s-au obținut numeroase soiuri care au o largă răspândire: cu flori tubulare sau globulare, cu flori simple sau involte, de culori diferite, cu tulpini pendente sau cu frunzele panașate.


Cerințe ecologice:
Plantă de seră temperată, foarte pretențioase la umiditate, solicită multă lumină, dar nu suportă razele puternice ale soarelui, de aceea vara se amplasează în locuri ușor umbrite.

Lungimea critică a zilei pentru Fuchsia magellania Lamk. este de 11 ore. Au vegetație continuă sau cu o perioadă de repaus dirijat iarna, când plantele pot fi ținute în sere reci, la 8-10 gr. C.


Dau rezultate bune pe substraturi permeabile, ușoare, bogate în humus cu pH neutru.

Utilizare:
Sunt plante mult folosite pentru decorul ferestrelor, balcoanelor, teraselor.
Vara se pot folosi și în grădini, în locuri semiumbrite.

Etichete:


Simona Muşuroi

Lucrează la TVR Craiova încă de când era studentă, din anul 1999. Absolventă a Facultății de Litere din Craiova, secția Română-Spaniolă. Debutează ca moderatoare a emisiunii de divertisment „Care pe care”.


Emisiuni Recente


Articole similare


Regiunea în obiectiv – 04.05.2021

Hristos a Înviat! De la ora 16.00, în direct pe canalul TVR3 și la TVR Craiova, vine „fata cu danțu’”, îndrăgita interpretă de muzică populară OLGUȚA BERBEC, la emisiunea REGIUNEA ÎN OBIECTIV. Ne aduce piese de pe cel mai recent album al său și ne povestește cum au fost sărbătorile pascale pentru ea. Vizionare plăcută!🎤🤗🌹

Regiunea în obiectiv – 26.04.2021

Invitate: AIDA IONESCU, manager Scoala Populara de Arte „Cornetti” și prof. Camelia Popescu – secția dansuri populare Piscu Vechi. Avem și un premiu oferit de Auchan – un coș plin cu bunătăți pentru masa de Paște. Sunați pe parcursul ediției la 0251.406.195 pentru a vă înscrie la concurs. Succes! Vizionare plăcută!

Regiunea în obiectiv – 20.04.2021

De la ora 16.00, în direct pe TVR Craiova și TVR3, vă așteptăm cu o nouă ediție a emisiunii Regiunea în obiectiv. Invitați sunt: 🎼LIVIU OLTEANU, ce ne aduce piese frumoase din folclorul oltenesc, dar și o masă îmbelșugată, tradițională, cu preparate de post și 🎤IRINEL CĂNURECI – șef sectia de etnografie Muzeul Olteniei Craiova, […]

Regiunea în obiectiv – 15.04.2021

Astăzi, de la ora 16.00, în direct la TVR Craiova, live pe YouTube si Facebook, vă așteptăm cu o nouă ediție a emisiunii Regiunea în obiectiv. Invitată este Oana Andreia Sambrian – cercetător științific III dr. Academia Română din Craiova. Tema discuției: împlinirea a 140 de ani de relații diplomatice româno-spaniole. Discutăm despre prognoza meteo […]

Casa și grădina: Trandafirul chinezesc

Denumirea științifică: Hibiscus L. Familia: Malvaceae Etimologie: Nume grecesc utilizat de Dioscoride pentru nalbă. Origine: Genul cuprinde peste 150 de specii anuale și perene, erbacee sau lemnoase, originare din zonele tropicale și subtropicale. Hibiscus rosa sinensis L. Este singura specie cultivată ca plantă de apartament, foarte apreciată pentru florile sale exotice, care se prezintă într-o […]