ÎNCEPE ȘCOALA – o campanie a Știrilor TVR Craiova. Școală abandonată de 16 ani.

O școală din Gorj în care statul român a investit mulți bani pentru a o construi la standarde europene nu a fost niciodată deschisă pentru elevi. Clădirea care a fost construită acum 16 ani a ajuns să se degradeze pe zi ce trece. Elevii din zonă fac naveta în centrul comunei, la șase kilometri depărtare, într-o şcoală veche.

Școala din localitatea Cojani a fost ridicată pentru sutele de familii strămutate din Roșia de Amaradia, după ce în 2003, un sat întreg a fost înghițit de pământ ca urmare a unei alunecări de teren. Atunci, Guvernul României a intervenit și a reconstruit casele sinistraților plus o școală pentru copiii lor. În clădire nu se mai află nimic dintre dotările făcute inițial. Au mai rămas doar pereții care sunt și ei degradați de păsările care au intrat în interior. Și sistemul de supraveghere video.

În loc să beneficieze de condiții moderne, copiii din sat se duc la şcoală în centrul comunei, la aproape 6 kilometri depărtare, într-o clădire veche.

Școala a fost dată spre administrare altei unități școlare din Albeni, însă directorul susține că dorește sa-i schimbe destinația.

Pentru clădirea care trebuia să funcționeze ca școală în localitatea Cojani, statul a cheltuit în 2007, două milioane de lei.
Emisiuni Recente


Articole similare