Mâncare de urzici

Un preparat foarte sănătos la ieșirea din iarnă, atunci când avem mai mult nevoie de vitamine, de verde in alimentație .

Ingrediente pentru 2 porții:

3 grămezi de urzici

1/2 ceapă

3 căței de usturoi

1 lingură cu făină

250 mililitri de lapte/apă/apa în care au fiert urzicile

1 1/2 linguri de ulei

un praf de sare

piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

  Se curăță urzicile de firele de iarbă care au rămas de la cules și de frunzele mai urâte. Se spală în câteva ape și se pun într-o oală cu apă pusă la fiert în prealabil. Se lasă să dea în clocot de 2-3 ori, se scurg de apă și se toacă mărunt.

 Între timp, se toacă și jumătatea de ceapă, se curăță și se zdrobește usturoiul și le călim câteva minute la foc mediu, într-o tigaie cu o lingură și jumătate de ulei. Când încep să se înmoaie, dăm focul la mic, adăugăm făina și amestecăm până devine omogenă compoziția.

 Turnăm laptele, apa în care au fiert urzicile sau apă simplă și amestecăm din nou. Se mai lasă câteva minute la foc mediu, până începe să fiarbă și se adaugă urzicile.

Se mai lasă mâncarea de urzici la foc mediu pentru aproximativ 10 minute și este gata. Pentru cei care nu țin post, uleiul poate fi înlocuit cu untul iar la la final se poate adăuga un ou ochi deasupra. Mămăliga este obligatorie.

Poftă bună!

Etichete:


Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare