Restaurarea și consolidarea Culelor Izvoranu-Geblescu și Cernăteștilor

Restaurarea și consolidarea culelor Izvoranu-Geblescu, din comuna Brabova, și Cernăteștilor, din comuna Cernătești, se apropie de final.

Lucrările sunt derulate de Consiliul Județean Dolj și sunt finanțate din fonduri europene, în cadrul a două proiecte având o valoare cumulată de aproximativ un milion de euro.

La Cula Izvoranu Geblescu din Brabova, situată la circa 30 de kilometri de Craiova, lucrările sunt realizate în proporţie de 95%.

Lucrările de restaurare sunt avansate și la Cula Cernăteștilor, situată la câțiva kilometri de cula Izvoranu.

Odată finalizate lucrările la Culele Izvoranu-Geblescu și Cernăteștilor, Consiliul Județean Dolj intenționează să le introducă într-un circuit turistic destinat promovării și vizitării Doljului, având în vedere și faptul că cele două cule sunt la câțiva kilometri una de cealaltă. Totodată, pentru a facilita accesul turiștilor în zonă, Consiliul Județean Dolj a modernizat drumul dintre Ștefănel și Gogoșu, precum și drumul dintre Ţiu şi Gogoşu.

Consiliul Județean nu se va opri însă aici. Un alt proiect de restaurare are în vedere Conacul Generalului Săulescu, aflat în satul Rasnicu Oghian din comuna Cernătești. Fondurile necesare urmează a fi asigurate din programele cu finanțare transfrontalieră.
(P)
Emisiuni Recente


Articole similare


Actual Regional – 15.03.2023

Despre drepturile și obligațiile salariaților și angajatorilor, despre situații deosebite care ajung să se rezolve în instanță vom discuta astăzi la Actual Regional cu lector univ. […]