Rețeta de Joi: Ciorbă de varză acră cu carne de porc

Ciorba de varza acra cu carne de porc. Este o rețetă de iarnă foarte gustoasa, pe care o preparau gospodinele mai ales în zilele de duminică, atunci când toată familia era adunată în jurul mesei.

Putem folosi orice carne de porc, afumată sau proaspată, de asemenea putem folosi pulpa de porc, fleică, ceafă, muschiuleț, coaste, piept sau cârnați.

Rețeta clasică de ciorbă de varză acră recomanda doar varza acra și nu și puțină zeamă de varză, însă mie îmi plac foarte mult ciorbele mai acre, nu doar puțin acre, așa că am adăugat, după ce a fiert carnea și 500 ml de zeamă de varză. Puteți încerca mai întâi cât de acră iese ciorba fără zeama de varza și dacă considerați că este necesar, adăugați, sau nu, zeama de varză. Aici este vorba de gustul fiecăruia, care nu se discută. Însă neapărat, mâncăm ciorba de varză acră cu ardei iute, care va completa foarte bine gustul deosebit de bun al acestei minunate ciorbe.

INGREDIENTE :
– 500 g carne de porc
– 1 varză mică murată
– 1 ceapă
– 2 morcovi
– 1 rădăcină de pătrunjel
– 1 țelină mică
– 1 ardei gras
– cimbru
– mărar uscat ( opțional )
– 1/2 litri bulion de roșii
– mărar și pătrunjel verde.

MOD DE PREPARARE:

Se pune carnea la fiert într-o oală încăpătoare, iar când bucățile mari de carne sunt aproape pătrunse se adaugă varza tăiată mărunt. După ce și varza este pătrunsă, se pun în oală legumele mărunțite și bulionul. Se lasă să fiarbă la foc mic cu buchetul de cimbru deasupra și se mai potrivește de acru cu zeama de varză. Se servește fierbinte.

 

Poftă bună!



Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare