Rețeta de joi: Pulpă de noatin la tavă cu legume

Noatinul e mielul matur, de toamnă, mult mai bun de friptură. E mielul care a scăpat de sacrificările de la Paști.

Ingrediente:
800 g pulpă de miel
400 g cartofi
300 g ardei capia
200 g morcovi
50 ml ulei de floarea-soarelui
2-3 căpăţâni de usturoi
sare
piper boabe şi măcinat
2-3 crengute rozmarin
50 ml vin roșu

Mod De Preparare
Se spală pulpa de noatin în 2-3 jeturi de apă rece, apoi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

Se condimentează carnea cu sare şi piper, după preferinţă. Se acoperă cu o folie de plastic şi se bagă la rece, la frigider, la macerat, pentru cel puţin 2-3 ore.

Separat, se curăţă legumele, se spală şi se taie in bucăți mari.

Se sărează, se stropesc cu ulei de masline şi se pun in tavă. Pulpa de noatin se scoate de la rece şi se pune într-o tavă, se stropeşte cu puţină apă şi vin şi se lasă la cuptor aproximativ 80 de minute ca să se pătrundă bine.

După ce s-au rumenit, atât legumele cât şi carnea, se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin proaspăt.

 

Poftă bună!

Etichete: , ,


Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. A început în presa scrisă, iar la TVR Craiova este angajat de 12 ani. A debutat în televiziune ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare


România în bucate – Țăst Show la Novaci

Echipa de la TVR Craiova împreună cu Doru Ciolacu și gazdele noastre minunate, Magerie Gabi și Marioara Babu, au pregătit în ediția de astăzi un #tastShow delicios: tocană de coadă de bou, păpăraie de hribi și bulz. Vă așteptăm!🥖🧂👩‍🍳

România în bucate-#țăstShow oltenesc în Brabova, Dolj

O ediție specială a unui #țăstShow realizat de echipa TVR Craiova, în comuna Brabova, din județul Dolj. În meniu, așa cum v-am obișnuit, rețete specifice zonei, pregătite cu ingrediente naturale, savuroase, din grădină. Începem cu o gură de țuică de prună, servită din trochiță (în imagini veți observa și recipientul din care se toarnă băutura […]

România în bucate- #țăstShow oltenesc în Popești, Vâlcea

Pentru această ediție am mers tot în Vâlcea, în localitatea Popești, unde am pregătit niște rețete delicioase alături de gazdele noastre. Ce avem în meniu? Începem cu umplătură-un fel de mâncare local, pregătit mai ales la pomeni. Ce conține? -pipote, inimi de pasăre -ficăței -ceapă -cartofi -morcovi -cimbru -sare, piper Continuăm cu ied la ceaun, […]

Rețeta de Joi: Piftie de porc (rețeta oltenească veche)

Odinioară piftia se făcea simplu, fără condimente sau legume. Asta pentru a se simți mai intens gustul cărnii de porc și pentru ca gelatina sa fie limpede și curată. Ingrediente: carne de porc pentru piftie (1,5 pana la 2 kg, urechi, ciolane, etc), apă (4 -5 litri), sare (o lingurita) și usturoi (8-9 căței de […]

România în bucate- #țăstShow oltenesc în Vâlcea, Măciuca

Nu ratați o ediție cu găteli oltenești autentice, dintr-o zonă frumoasă a județului Vâlcea, presărate cu melodii interpretate live de Cosmin și Constantin Gaciu, alături de Taraful de la Iancu Jianu. În meniu avem bucate delicioase, preparate cu măiestrie de gazdele noastre: -ciorbă ca la Măciuca -varză cu costiță -tocăniță vânătorească din mistreț -plăcintă de […]