Rețeta de joi: Pulpă de noatin la tavă cu legume

Noatinul e mielul matur, de toamnă, mult mai bun de friptură. E mielul care a scăpat de sacrificările de la Paști.

Ingrediente:
800 g pulpă de miel
400 g cartofi
300 g ardei capia
200 g morcovi
50 ml ulei de floarea-soarelui
2-3 căpăţâni de usturoi
sare
piper boabe şi măcinat
2-3 crengute rozmarin
50 ml vin roșu

Mod De Preparare
Se spală pulpa de noatin în 2-3 jeturi de apă rece, apoi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

Se condimentează carnea cu sare şi piper, după preferinţă. Se acoperă cu o folie de plastic şi se bagă la rece, la frigider, la macerat, pentru cel puţin 2-3 ore.

Separat, se curăţă legumele, se spală şi se taie in bucăți mari.

Se sărează, se stropesc cu ulei de masline şi se pun in tavă. Pulpa de noatin se scoate de la rece şi se pune într-o tavă, se stropeşte cu puţină apă şi vin şi se lasă la cuptor aproximativ 80 de minute ca să se pătrundă bine.

După ce s-au rumenit, atât legumele cât şi carnea, se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin proaspăt.

 

Poftă bună!

Etichete: , ,


Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare