Rețeta de joi: Supă de praz cu ciuperci

Supă cremă de praz cu ciuperci – rețeta de post. Un deliciu! Haideți să vedem de ce avem nevoie, pentru a prepara această bucurie pentru papilele noastre gustative.

Ingrediente:

3 fire de praz (doar partea albă)
1 cartof mediu
2 bucăţi păstârnac
3 căţei usturoi
1/2 linguriţă cimbru
1 vârf de cuţit de piper negru
200 ml smântână lichidă vegetală
1 lingură ulei de măsline
300 g ciuperci champignon proaspete
pătrunjel verde
5 g tarhon
3 g suc de lămâie

Mod de preparare:
Firele de praz se spală sub jet de apă şi se taie rondele. Se sotează usturoiul feliat şi prazul în ulei de masline, într-o cratiţă/wok cu capac; se amestecă din când în când. Se lasă focul mic.
Se adaugă păstârnacul rondele, cartoful tăiat, cimbrul şi aprox 700 ml supă de legume sau apă.


Supa se fierbe la foc uşor până se înmoaie păstârnacul, apoi se ia de pe foc şi se mixează cu blender puternic.

Se adaugă smântână vegetală, se sotează într-o tigaie ciupercile tăiate pe lung, cu o lingură de ulei de măsline. Se pune supa în bol, iar deasupra se presară ciuperci sotate şi pătrunjel proaspăt tocat.

Pentru cei care nu țin post se poate înlocui uleiul de masline cu unt, smântâna vegetală cu smântâna animală, iar la final se poate adăuga parmezan ras.
Pofta buna!

Etichete: , ,

Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare


Vedere cu Olteni – Capul plecat

La „Vedere cu Olteni” pornim din nou, alături de Doru Ciolacu, pe ulițele satelor din Oltenia pentru a afla, din înțelepciunea populară, semnificația proverbului „Capul plecat […]