România în bucate-#țăstShow oltenesc în Brabova, Dolj

O ediție specială a unui #țăstShow realizat de echipa TVR Craiova, în comuna Brabova, din județul Dolj.
În meniu, așa cum v-am obișnuit, rețete specifice zonei, pregătite cu ingrediente naturale, savuroase, din grădină.
Începem cu o gură de țuică de prună, servită din trochiță (în imagini veți observa și recipientul din care se toarnă băutura care se numește troacă).


Prima rețetă este tocăniță cu ardei iute și praz, pentru care avem nevoie de:
-un pui de țară
-ceapă, praz
-ardei gras
-ardei iute
-roșii
-verdeață

Continuăm cu alt preparat, găină umplută:
-găină/pui de țară
-ceapă
-ciuperci
-orez
-verdeață.

Pentru desert, învățăm o rețetă interesantă de dovleac fiert în sirop și copt la cuptor.

Mulțumim gazdei noastre minunate, doamna Ilinca Butucea, artist plastic, designer vestimentar și așa cum ne-a demonstrat, bucătăreasă desăvârșită.

O ediție de colecție, de urmărit!
Pentru mai multe rețete și povești din toată țara, fiți cu ochii pe TVR 2 și pe pagina de facebook a emisiunii, Facebook Romania in bucate.

Etichete: , , , , , ,


Simona Muşuroi

Lucrează la TVR Craiova încă de când era studentă, din anul 1999. Absolventă a Facultății de Litere din Craiova, secția Română-Spaniolă. Debutează ca moderatoare a emisiunii de divertisment „Care pe care”.

Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. A început în presa scrisă, iar la TVR Craiova este angajat de 12 ani. A debutat în televiziune ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare


Regiunea în obiectiv – 25.01.2021

La „Regiunea în Obiectiv”, de la 18.30, la TVR Craiova, este alături de noi prof. univ. dr. Leonardo Geo Mănescu – director INCESA-UCV, si ne vorbește despre finalizarea proiectului „Antreprenoriat  pentru o viață activă / 37 de întreprinderi /  96 de locuri de muncă”. Apoi, răsfoim revista de cultură ,,Scorpion” împreună cu Valeru Ciurea – […]

România în bucate – Țăst Show cu Saramură de pui rudărească

Dacă e sâmbătă, e Țăst Show la emisiunea Romania în bucate, de la ora 11.00, cu Doru Ciolacu și gazde deosebite din Oltenia, care ne prezintă găteli delicioase!🎤 În meniu: 🍎 ciorbă de roșii la ceaun; 🍗saramură de pui rudărească; 🥖pâine în țest. Vizionare plăcută!

Regiunea în obiectiv – 19.01.2021

Astăzi, la ,,Regiunea în Obiectiv”, în direct la ora 16.00 pe TVR3 și de la 18.30 la TVR Craiova, Vlad Drăgulescu, director artistic al Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu” Craiova, ne vorbeşte despre maratonul teatral HEKTOMERON – 100 de zile/100 de poveşti /100 de ţări. Apoi, aflăm detalii despre cum se desfăşoară în judeţul Dolj a […]

România în bucate – Țăst Show la Novaci

Echipa de la TVR Craiova împreună cu Doru Ciolacu și gazdele noastre minunate, Magerie Gabi și Marioara Babu, au pregătit în ediția de astăzi un #tastShow delicios: tocană de coadă de bou, păpăraie de hribi și bulz. Vă așteptăm!🥖🧂👩‍🍳

România în bucate- #țăstShow oltenesc în Popești, Vâlcea

Pentru această ediție am mers tot în Vâlcea, în localitatea Popești, unde am pregătit niște rețete delicioase alături de gazdele noastre. Ce avem în meniu? Începem cu umplătură-un fel de mâncare local, pregătit mai ales la pomeni. Ce conține? -pipote, inimi de pasăre -ficăței -ceapă -cartofi -morcovi -cimbru -sare, piper Continuăm cu ied la ceaun, […]