În această ediție, Doru și invitații săi ne pregătesc niște rețete rudărești delicioase:
🍎 ciorbă de roșii la ceaun;
🍗saramură de pui rudărească;
🥖pâine în țest.
Călătoria culinară pornește din Caracal, unde prietenul nostru, folcloristul Lucian Stroe, ne promite o mulțime de surprize: ne duce la o familie de rudari din comuna Fălcoiu, sat Chilii, unde preparăm împreună rețete rudărești și ne încântă cu momentele pregătite de tinerii de la Ansamblul Folcloric Jienii.
Ciorba rudărească este pregătită de tanti Iulica, specialistă în linguri și fuse iar puiul rudăresc este atent supravegheat la grătar de Gică Bombă, șeful rudarilor din sat. Ne mărturisește că e frumoasă viața la ei în sat și poate ar fi și mai frumoasă dacă s-ar mai păstra tradițiile rudărești.
Pentru mai multe rețete și povești din toată țara, fiți cu ochii pe TVR 2 și pe pagina de facebook a emisiunii, Facebook Romania in bucate.