MISIUNE INEDITĂ PENTRU POMPIERI

Misiune inedită pentru pompieri și comisarii gărzii de mediu din Mehedinți. Ei au intervenit pentru salvarea unei berze rănită la o aripă și care rătăcea de câteva zile pe un câmp, în apropierea orașului Drobeta Turnu Severin. Imaginile sunt de-a dreptul emoționante, pentru că după ce inițial a fugit de cei care au încercat să o prindă, când au ajuns salvatorii, barza s-a pus cuminte la pământ și, parcă simțind că oamenii nu-i vor răul și că este în siguranță, s-a lăsat pe mâinile pompierilor, apoi ajuns la un cabinet veterinar.

Câțiva trecători au observant că pasărea rătăcea de câteva zile în canalul de la marginea drumului. Și-au dat seama că e rănită, au hrănit-o au încercat chiar să o prindă, dar fără succes. Apoi, oamenii au anunțat un reprezentant al Primăriei orașului, care au anunțat garda de mediu.

Solicitați, comisarii de la Garda de Mediu au ajuns în scurt timp la locul intervenției. Au încercat să prindă pasărea, dar aceasta a fugit, motiv pentru care au fost chemați în ajutor pompierii de la ISU Mehedinți.

Pompierii au trimis în zonă un echipaj, iar salvatorii au reușit să prindă imediat înaripata. Impresionat este faptul că în momentul în care s-au apropiat de ea, pasărea nu a mai fugit și s-a pus cuminte la pământ. Salvatorii au predat-o celor de la Garda de Mediu, care au dus-o la un medic veterinar, pentru o primă evaluare.

Pasărea care face parte dintr-o specie protejată are o fractură la una dintre aripi, cel mai probabil după ce s-a lovit de fire de înaltă tensiune. Medicul veterinar susține că din cauza unei infecții, berzei i se va amputa aripa și că va trăi într-un sanctuar pentru astfel de păsări protejate de lege, cel mai probabil în județul Sibiu.
Emisiuni Recente


Articole similare