Lumea de aproape – 22.09.2025

Întors în satul natal, după o perioadă în care a locuit și a lucrat în Craiova, Florin Firoiu a început să crească vaci de rasă și să dezvolte o mică afacere de familie. Deși are studii juridice și a profesat ca jurist, Florin și-a dedicat ultimii 15 ani acestei noi activități pe care a deprins-o zi de zi, învățând din propriile greșeli.
Într-o perioadă în care tot mai mulți părăsesc satele românești, Florin și familia sa au rămas la Gura Padinii. Pe lângă brânză proaspătă și telemea, Florin produce și cașcaval, de fapt o brânză maturată sau ”fromage”, pe care o numește cu mândrie „Gruyere-ul oltenesc”.​
Realizator: Mirela Giodea


Despre Lumea de aproape

O serie de reportaje despre comunitatea în care trăim, despre evenimentele și oamenii care aduc plus valoare, despre tradiții și obiceiuri. De luni până vineri, de […]


Mirela Giodea

Mirela Giodea lucrează la TVR Craiova din decembrie 1998, chiar de la înființarea studioului teritorial. Jurnalist cu experiență în mai multe zone ale producției tv, preferă, […]


Emisiuni Recente


Articole similare


Lumea de aproape – 25.11.2025

La Institutul Mărăcineni cercetătorii transformă știința în rod, iar rodul se înmulțește în plantațiile pomicole performante din România, așa cum este și livada de la Ghidici […]