Ziua Națională Brâncuși 2024 – 19.02.2024

„BRÂNCUȘI: INCURSIUNE ÎN OPERA ȘI VIAȚA ARTISTULUI” – Conferință susținută de Dr. Doina Lemny, istoric de artă
Transmisiune în direct de la Muzeul de Artă din Craiova, Centrul “Constantin Brâncuși”.
Producător TV: Mirela Giodea

Cu ocazia Zilei Naționale „Constantin Brâncusi”, istoricul de artă Doina Lemny, autor a numeroase lucrări despre opera artistului, comunică rezultatul cercetărilor sale recente, prezentate în două cărți publicate la editura Gourcuff – Gradenigo (Montreuil – Paris): „Brancusi : la chose vraie” și „Brancusi et ses muses”.
În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul domnul Cosmin Vasile – președintele Consiliului Județean Dolj și domnul Emilian Ștefârță – manager Muzeul de Artă Craiova.​

Într-o zi cu semnificație specială, Ziua Națională Constantin Brâncuși, transmitem în direct de la Craiova, orașul care a jucat un rol important în biografia celui mai mare artist român din toate timpurile, deoarece între 1894 și 1898, Brâncuși a fost elev al Școlii de Arte și Meserii din Bănie, iar în perioada următoare, Biserica Madona Dudu din Craiova și Prefectura Județului Dolj îi acordau tânărului artist burse pentru a-și urma studiile la București.
Astăzi, Muzeul de Artă din Craiova deține una dintre cele mai importante colecții Brâncuși, iar alături de sediul muzeului, impozantul palat Jean Mihail, și-a deschis porțile, în septembrie 2022, Centrul Constantin Brâncuși, un omagiu adus artistului de cunoscutul arhitect Dorin Ștefan.

La 148 de ani de la nașterea lui Brâncuși, avem ocazia să ascultăm conferința susținută de Doina Lemny, reputat specialist în opera brâncușiană, semnatară a numeroase cărți dedicate artistului.

#TVRCraiova #transmisiunedirectă #TVRCultural #ZiuaNaționalăConstantinBrâncuși #MuzeuldeArtăCraiova #CentrulBrâncușiCraiova


Despre Spectacole live TVR Craiova

TVR Craiova difuzează periodic spectacole Live sau diverse inregistrari din spectacole de muzică folclorica sau ușoară. Concerte eveniment, spectacole de teatru sau alte evenimente pot fi urmărite în direct la TVR Craiova.


Mirela Giodea

Mirela Giodea lucrează la TVR Craiova din decembrie 1998, chiar de la înființarea studioului teritorial. Jurnalist cu experiență în mai multe zone ale producției tv, preferă, […]


Emisiuni Recente


Articole similare