Direcția de Sănătate Publică Olt a anunțat astăzi un nou caz de botulism. Este vorba tot de un bărbat din Slatina. Potrivit specialiștilor, acesta nu ar fi consumat pește, ci carne de porc. Ca și în celelalte două cazuri, din alimentele presupuse a reprezenta sursele de infectare au mai consumat și alți membrii ai familiilor pacienților, dar fără a dezvolta boala.
Este cel de al treilea caz de botulism după opt ani în care nu a mai fost înregistrată această boală. Pacientul este un bărbat tânăr, de 39 de ani, din Slatina. El s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slatina în cusul dimineții de ieri cu maniestări specifice. Din ancheta sanitară s-a stabilit că, spre deosebire de cazul precedent, pacientul nu ar fi consumat pește ci, cu o seară înainte să se simtă râu, ar fi mâncat carne de porc topită în urntură. Pentru a că în farmacia Spitalului Județean de Urgență Slatina serul de antitoxină botulinică a fost epuizat, conducerea unității medicale a făcut apel la celelalte spitale și a primit cele 5 fiole necesare tratării pacientului. Acestea au fost administrate iar starea pacientului este bună. La spitalul din Slatina se mai află internat un pacient cu suspiciune de botulism, suspiciunea apărând în 12 noiembrie, la șase zile de la internare. Starea acestuia este în continuare gravă. La sfârșitul lunii septembrie, la același spital, a fost de asemenea un caz, botulismul fiind confirmat după decesul pacientului. În acel caz pacientul mâncase o conservă de pește preparată în casă.