Lucrează de peste două decenii în industria vinului şi a făcut din munca sa o pasiune. Este vorba de un doljean care a decis să facă pentru sine ceea ce face şi pentru alţii: să producă vinuri de calitate. A pornit de la două hectare de vie şi are în prezent nouă hectare cu plantaţia pe rod. De doi ani a ajuns la nivelul maxim al producţiei.
Iustin Urucu este inginer în chimie alimentară şi oenolog. Lucrează din 1999 la o mare companie care a investit în industria vinului din România. A fost oenolog, şef de cramă şi apoi director tehnic – funcţie pe care o deţine şi în prezent acolo. În 2015 a decis să facă pasul cel mare şi să investească.
Pe cele nouă hectare de vie a plantat soiuri specific româneşti. Investitorul doljean crede foarte mult în soiurile româneşti şi în succesul pe care vinul obţinut din acestea l-ar putea avea.
Pentru că sunt mai multe soiuri nobile plantele necesită tratamente specifice, mai dese decât la o vie obişnuită. Cu toate acestea, pentru a obţine un vin mai apreciat de consumatori, tendinţa e de a se reduce pe cât posibil cantitatea de substanţe aplicate pe plante.
Iustin Urucu spune că muncile agricole a reuşit să le facă până acum cu ajutorul familiei, pentru că lipsa de forţă de muncă este simţită şi la Almăj. Deocamdată, vinurile produse aici au intrat pe piaţă de abia doi ani.
—
Știrile și emisiunile postului TVR Craiova se găsesc integral și pe Youtube TVR Craiova. Abonează-te aici https://youtube.com/c/TVRCraiovaonline